Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012: «Μετεξεταστέο» και στα τετράδια των πανελληνίων το υπουργείο Παιδείας

Mετά τα βιλία, το υπ. Παιδείας μένει «μετεξεταστέο» και στα τετράδια των πανελλη
Πέρασε μια σχολική χρονιά χωρίς βιβλία, ή με μεγάλες ελλείψεις και καθυστερήσεις...Τώρα φαίνεται οτι το Υπουργείο Παιδείας υστερεί και στην προμήθεια των τετραδίων για τις πανελλήνιες εξετάσεις....Να το δούμε και αυτό..
Έξω από το χρονοδιάγραμμα για την προμήθεια, εκτύπωση και διανομή της απαραίτητης -για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων- γραφικής ύλης, έχει πέσει το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η εκτύπωση δεν έχει.....
αρχίσει αφού ναυάγησε ο διαγωνισμός για την προμήθεια της απαραίτητης γραφικής ύλης, ύψους 377.000 ευρώ, εξαιτίας της απουσίας μειοδότη.
Πρόκειται για πρόβλημα ανάλογο με αυτό που είχε δημιουργηθεί το καλοκαίρι, με την προμήθεια χαρτιού για τα σχολικά βιβλία και είχε σαν αποτέλεσμα καθυστερημένη αποστολή τους στα σχολεία .
Σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» σημειώνεται, επίσης, ότι παρόμοιο πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει το υπουργείο και πέρυσι, όταν ο διαγωνισμός είχε αποτύχει και η προθεσμία είχε παρέλθει. Τότε, τη λύση είχε δώσει ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), που είχε αναλάβει τελικά να διεκπεραιώσει την εκτύπωση και την έγκαιρη διανομή του απαραίτητου υλικού για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Φέτος, η δικλείδα ασφαλείας που προσέφερε ο ΟΕΔΒ δεν υπάρχει, καθώς ο οργανισμός κλείνει οριστικά στις 31 Μαρτίου. Ήδη από τον Ιανουάριο του έχει δοθεί παράταση λειτουργίας με μοναδικό σκοπό να ολοκληρώσει την εκτύπωση και αποστολή περίπου πέντε εκ. βιβλίων, κάτι το οποίο ακόμη και σήμερα δεν έχει ολοκληρώσει.
Στις αποθήκες πάντως του ΟΕΔΒ, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», υπάρχει επαρκής ποσότητα χαρτιού για την εκτύπωση του εσωτερικού των τετραδίων. Πρόβλημα, υπάρχει με τα εξώφυλλα αυτών, όπου οι υποψήφιοι αναγράφουν τα στοιχεία τους και οι διορθωτές τη βαθμολογία τους και για τα οποία απαιτείται ειδική προμήθεια. Σημειώντεται ότι πέρυσι τα εξώφυλλα είχαν έρθει από την Ιταλία.
Φωτογραφία: Eurokinissi

.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου