Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«Πράσινο» από τη Βουλή στη νέα δανειακή σύμβαση με 213 «ΝΑΙ»

«Πράσινο» από τη Βουλή στη νέα δανειακή σύμβαση με 213 «ΝΑΙ»
Δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων με 213 «ΝΑΙ» και 79 «ΟΧΙ», έγινε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ψήφισαν συνολικά 292 βουλευτές. Να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, τόσο επί της αρχής όσο και σε επιμέρους άρθρα, ύστερα από αίτημα που κατέθεσαν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.


Από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίοι είχαν αντιταχθεί στο δεύτερο μνημόνιο και επέλεξαν τώρα να στηρίξουν τη... δανειακή σύμβαση, είχαμε την προσχώρηση στο «ΝΑΙ»  πέντε «πράσινων» βουλευτών και επτά «γαλάζιων».

 Συγκεκριμένα, από τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την δανειακή σύμβαση η κυρία Μιλένα Αποστολάκη και οι κύριοι Χρ. Κατσούρας, Β. Τόγιας, Χρ. Μαγκούφης και Θ. Παραστατίδης, ενώ οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και οι κύριοι Σπ. Κουβέλης και Οδ. Βουδούρης ήταν απόντες από την ψηφοφορία.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, από τους εναπομείναντες διαγραφέντες βουλευτές του κόμματος για τους οποίους δεν είχε ξεκαθαριστεί πλήρως η στάση τους ,ψήφισαν «ναι» η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ και οι κύριοι Κ. Γκιουλέκας, Γ. Βλάχος, Μ. Τζήμας, Γ. Καρασμάνης, Κ. Παπασιώζος και Γ. Βαγιωνάς.

Στο «όχι» παρέμειναν εκτός του κ. Καμμένου οι κύριοι Κ. Μαρκόπουλος, Π. Μελάς, Χρ. Ζώης, Δ. Σταμάτης, Σπ. Γαληνός, Μ. Γιαννάκης και οι κυρίες Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και Μίκα Ιατρίδη.

Σαχινίδης: Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης κατά την τοποθέτηση του, τόνισε ότι η νέα δανειακή σύμβαση αποτελεί τη μόνη λύση για τη χώρα, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση προς την Αριστερά και τον ΛΑΟΣ.

«Δεν υπάρχει άλλη πρόταση. Ας έρθει να πει κάποιος μια εναλλακτική πρόταση» είπε και καταφερόμενος εναντίον των κομμάτων της Αριστεράς τόνισε ότι σκόπιμα και συστηματικά αποφεύγουν να τεκμηριώσουν τις θέσεις τους, ενώ η υιοθέτηση της πρότασής της θα οδηγούσε τη χώρα σε περιπέτεια και τελικά σε νέες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Πυρά Καρατζαφέρη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης από τη μεριά του, αιτιολογώντας την αποχώρησή του από την συγκυβέρνηση ανέφερε ότι όταν πιεστικά προσπαθούσαν να του υποκλέψουν την υπογραφή του, ζήτησε ρητές διαβεβαιώσεις τις οποίες όμως δεν πήρε.

«Είπα ότι θα βοηθήσω την κυβέρνηση με 4 προϋποθέσεις. Όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας, όχι ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και λύση του προβλήματος των λαθρομεταναστών. Τίποτα από αυτά δεν έγινε», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.


Ύβρεις, «ψεύτες» και «συκοφάντες» άναψαν τα αίματα στη Βουλή!


Νωρίτερα, με εντάσεις άρχισε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση, με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων.

Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν Σαχινίδης και Ροντούλης κατα τη διάρκεια της ομιλίας του πρώτου. Τα αίματα άναψαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απάντησε με έντονο τρόπο εξοργισμένος σχετικά με τις αιτιάσεις του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη ότι η Ελλάδα υπέγραψε μυστική συμφωνία εμπράγματων εγγυήσεων με τη Φινλανδία προκειμένου η τελευταία να συμμετέχει στη δανειοδότηση της χώρας μας.

Ο κ. Ροντούλης επέμεινε στις τοποθετήσεις του, παρά τις διαψεύσεις του κ. Σαχινίδη, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί χαρακτηρίζοντας τον «ψεύτη»!

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τη Φιλανδία. Ψεύτης δεν είμαι εγώ. Συκοφάντης είστε εσείς. Και με τις ασχήμιες σας δεν τιμάται αλλά υποβαθμίζεται το κοινοβούλιο», του απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Κάνει τον τζάμπα μάγκα ο κ. Σαχινίδης γιατί απλούστατα ξέρει ότι η συμφωνία είναι απόρρητη και μυστική», απάντησε ο κ. Ροντούλης, ενώ ο κ. Σαχινίδης έσπευσε να διευκρινίσει ότι αισθάνεται ντροπή για τον κ. Ροντούλη.


Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, υποστήριξε ότι με το νέο οικονομικό πακέτο η Ελλάδα αποκτά ένα παράθυρο ευκαιρίας, που πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά με ένα ολοκληρωμένο εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

Από τη μεριά του, ο εισηγητής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου, υποστήριξε ότι το κόμμα του κλήθηκε να λάβει σκληρές και επώδυνες αποφάσεις, προκειμένου η χώρα να αποφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, ενώ προσέθεσε ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση ολοκληρώνεται η επίπονη προσπάθεια για να καταστεί το δημόσιο χρέος της χώρας βιώσιμο.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τη νέα δανειακή σύμβαση ολοκληρώνουν το έγκλημα εναντίων του ελληνικού λαού.

Με πληροφορίες από in.gr 
np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου