Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πάνω από 250 φάρμακα σε έλλειψη

Σοβαρές ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, αντιϋπερτασικά , αντικαταθλιπτικά , από φάρμακα που είναι απαραίτητα σε μεταμοσχεύσεις αλλά και παιδικά εμβόλια , αντιμετωπίζει η αγορά φαρμάκου.

Μάλιστα οι ελλείψεις στα παιδικά εμβόλια για τον μηνιγγιτιδόκκο, τον πνευμονιόκοκκο, την διφθερίτιδα και τον τέτανο, είναι σε ......μόνιμη σχεδόν έλλειψη.
Η οικονομική ασφυξία των φαρμακείων ,οι μόνιμες ελλείψεις φαρμάκων και η υποβάθμιση της παρεχόμενης φαρμακευτικής περίθαλψης είναι οι λόγοι της πανελλαδικής απεργίας των φαρμακοποιών όλης της χώρας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος , με παραστάσεις του προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και προς τον Ε.Ο.Φ. έχει επανειλημμένα τονίσει το πρόβλημα το οποίο έχει πάρει εκρηκτικές καταστάσεις.
Τα σκευάσματα που είναι σε έλλειψη ξεπερνούν τα 250. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το VOLTAREN (αντιφλεγμονώδες), το αντιβιοτικό KLARICID, το CLEXAN για τη θρόμβωση, το αντιβιοτικό σπρέι PULVO, το SEROQUEL για τη σχιζοφρένεια, το MIRAPEXIN για τη νόσο του πάρκινσον , το SUBMICORT που είναι βρογχοδιασταλτικό κλπ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, δηλώνει πως η φαρμακευτική περίθαλψη δεν είναι θέμα αριθμών ούτε μπορεί να υπαχθεί σε «κούρεμα». Θα πρέπει όλοι όσοι μετέχουν στο σύστημα της Υγείας και της Περίθαλψης, να συνεργαστούν για να παίρνει απρόσκοπτα τα φάρμακα του ο ασφαλισμένος ο ασθενής.

.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου