Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Τεκμήριο 40 ευρώ ανά τ.μ. και στους … "ρυθμισθέντες" ημιυπαίθριους Web Only

Τα πάνω κάτω φέρνει στη φορολογία το πολυνομοσχέδιο 180 σελίδων που κατέθεσε η υπουργός Ανάπτυξης, με το οποίο θεσμοθετείται (μεταξύ άλλων) και η νέα μορφή επιχείρησης με ελάχιστο εταιρικό κεφάλαιο 1 ευρώ – σχέδιο το οποίο αποκάλυψε προ τριμήνου το protothema.gr

Μεταξύ των αλλαγών που.......
επέρχονται στη φορολογία:

-          επιβάλλεται τεκμήριο 40 ευρώ ανά τετραγωνικό για τους ημιυπαίθριους που ρυθμίστηκαν (θα λογίζονται δηλαδή σαν βοηθητικοί χώροι όπως τα πάρκινγκ και οι αποθήκες). H ρύθμιση αφορά τα πατάρια, τις σοφίτες και τα υπόγεια.

- καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή δηλώσεως φόρου εισοδήματος για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα από 5.000 ευρώ και άνω ετησίως.

-          δεν θα μπορούν οι επιχειρήσεις να αναγνωρίζουν ως δαπάνη το χαράτσι στα ακίνητα στα ακαθάριστα έσοδα. Θα φορολογούνται έτσι για εισόδημα που δεν έχουν.

-           διευρύνεται η διεθνής συνεργασία και συνδρομή για την είσπραξη χρεών από φόρους, δασμούς κλπ. Πλέον θεσπίζεται διαδικασία είσπραξης χρεών προς το ελληνικό δημόσιο, έστω και αν αφορούν σε οφειλέτη που διαμένει σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-  συστήνεται κοινός μηχανισμός είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτων υπηρεσιών (ΦΜΥ).

-          καταργείται  η δημοσίευση των ισολογισμών στον Τύπο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα δημοσιεύονται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, του οποίου επίκειται η πλήρης ενεργοποίησις ώστε να δημοσιεύονται σε ιστοσελίδα.

-          επιβάλλεται αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή 25%, σε βάρος των Ανωνύμων Εταιρειών ή Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης, εφόσον αυτές μετατρέπονται σε προσωπική εταιρεία, τόσο για τα φορολογηθέντα κέρδη, όσο και για τα αφορολόγητα αποθεματικά λόγω πραγματοποίησης παραγωγικών επενδύσεων με βάση Αναπτυξιακό νόμο. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται τα αποθεματικά που έχουν σχηματίσει οι ΕΠΕ από κέρδη παρελθουσών χρήσεων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, αφού αυτά θεωρούνται ότι έχουν ήδη αποκτηθεί από τους εταίρους.

-          Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου η επιβολή φόρου συναλλαγών 0,2% στην αξία των μετοχών που πωλούνται και είναι εισηγμένες στο ΧΑΑ ή σε ξένα χρηματιστήρια και ο φόρος υπεραξίας θα ισχύσει από 1/1/2013

Διαβάστε εδώ όλο το νομοσχέδιο

Διαβάστε εδώ την αιτιολογική αίτηση ανάπτυξης


Διαβάστε εδώ την δημόσια διαβούλευση ανάπτυξης


Διαβάστε εδώ την ειδική έκθεση ανάπτυξης


Διαβάστε εδώ την έκθεση γενικού λογιστηρίου ανάπτυξης


Διαβάστε εδώ την έκθεση συνεπειών ανάπτυξης


Διαβάστε εδώ τις τροποποιούμενες διατάξεις


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου