Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ..Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών η 6η Μαϊου

Εκλογές στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαϊου
Για την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση να διεξαχθούν Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαϊου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την ......
περασμένη Τετάρτη τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι έχει συμφωνηθεί, από τον ίδιο και τους πολιτικούς αρχηγούς, η διεξαγωγή εκλογών.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες δεν εγείρουν ενστάσεις και θεωρούν ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.
Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πιέσεις από την Ευρώπη για ολιγόμηνη μετάθεση των εκλογών με ταυτόχρονη παράταση του βίου της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ώστε να ολοκληρωθούν οι πρώτες απαιτούμενες ενέργειες για να δρομολογηθούν πλήρως οι θεσμικές αλλαγές που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.
Αλλωστε, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής πριν από αρκετές εβδομάδες είχε προαναγγείλει ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου στο τέλος Μαρτίου, από τότε δεν έχει υπάρξει άλλη επίσημη τοποθέτηση για το ίδιο θέμα.
Εξάλλου, ο κ. Παπαδήμος όταν ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφήνεια απαντώντας γενικόλογα ότι «οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης».

.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου