Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Γιόζεφ Ακερμαν: Ετήσιες αποδοχές 6,3 εκ. ευρώ για τον Mr. Deutsche Bank

Ετήσιος μισθός 6,3 εκ. ευρώ για τον επικεφαλής της Deutsche Bank, Ακερμαν
Την ώρα που στην Ελλάδα οι μισθοί συνήθως περιορίζονται, πλέον, σε μερικές εκατοντάδες ευρώ, στη Γερμανία τα εκατομμύρια κάνουν χορό. Για παράδειγμα ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, αμείφθηκε για το 2011 με 6,3 εκ. ευρώ!
Σύμφωνα και με τον.....
ετήσιο απολογισμό της τράπεζας που δημοσιεύτηκε σήμερα, από τα λεφτά αυτά, το 1,65 εκ. ήταν ο βασικός μισθός του και τα υπόλοιπα ήταν κάτι σαν... μπόνους παραγωγικότητας, αφού ήταν άμεσα συνδεδεμένα με την απόδοσή του. Συνολικά τα επτά μέλη του διευθυντηρίου της Deutsche Bank έλαβαν 26,4 εκατομμύρια ευρώ το 2011, εκ των οποίων 8,55 εκατομμύρια ήταν οι μισθοί τους.
Ο Άκερμαν, ο οποίος ήταν συχνά στο παρελθόν ο καλύτερα πληρωμένος Γερμανός επικεφαλής επιχείρησης και αποτελούσε για πολλούς ένα σύμβολο του θριαμβεύοντος καπιταλισμού, βρίσκεται σήμερα σε μεγάλη απόσταση πίσω από τον επικεφαλής της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος κέρδισε πέρυσι περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Άνσου Γιάιν, επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας ο οποίος διαδέχεται φέτος τον Άκερμαν, έλαβε 5,81 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,15 εκατομμύριο ήταν ο βασικός μισθός του (είχε λάβει 7,55 εκατομμύρια ευρώ το 2010, όταν το τμήμα του είχε καταγράψει πολύ καλύτερα αποτελέσματα).
Ο Γιούργκεν Φίτσεν, ο οποίος θα συμπροεδρεύσει με τον Γιάιν της Deutsche Bank, κέρδισε 2,85 εκατομμύρια, από τα οποία ο μισθός του ήταν 1,15 εκατομμύριο (έναντι 2,99 εκατομμυρίων που είχε κερδίσει το 2010).

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου