Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τράπεζες: Αυξάνονται στα 90 δισ. οι εγγυήσεις του Δημοσίου...


<b>Τράπεζες:</b> Αυξάνονται στα 90 δισ. οι εγγυήσεις
Το Ελληνικό κράτος μέσω της κυβέρνησης, συνεχίζει να τροφοδοτεί με χρήμα των φορολογουμένων τις ιδιωτικές τράπεζες.....Προκειμένου να τις "σώσει" και να τις εξασφαλίσει ρευστότητα.....Ρευστότητα προκειμένου να χορηγήσουν νέα δάνεια...Τα οποία δεν χορηγούν....Προς κανένα πλέον...Ούτε προς τα νοικοκυριά, ούτε προς τις επιχειρήσεις.....Και άρα προς την πραγματική οικονομία...Το ερώτημα του ελληνικού λαού είναι, με ποιά δικαιοδοσία το κράτος παίρνει τέτοιες αποφάσεις;;; Πώς χρησιμοποιούνται απο τους ιδιώτες τραπεζίτες αυτές οι εγγυήσεις;;;;Και γιατί σώζει συνεχώς τις ιδιωτικές τράπεζες;;;; Και γιατί δεν "σώζει" τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που λιμοκτονούν και βάλλονται πανταχόθεν;;; Και κύρια απο τους ιδιωτικούς τραπεζίτες, μέσω των τοκογλυφικών δανείων που τους χορήγησαν....Ως πότε θα στηρίζονται οι ιδιωτικές τράπεζες;;; Και γιατί δεν κρατικοποιούνται αφού τους χορηγούνται τεράστια ποσά υπερπολλαπλάσια του μετοχικού τους κεφαλαίου;;;; Ερωτήματα που ο Ελληνικός Λαός, θέλει να απαντηθούν.....
Eπιπλέον 30 δισ. ευρώ κρατικών εγγυήσεων δίνει το ελληνικό δημόσιο, μέσω της Tράπεζας της Eλλάδας, στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να ......
αυξηθεί η χρηματοδότηση στα απαιτούμενα επίπεδα ρευστότητας.

Eπιπλέον 30 δισ. ευρώ κρατικών εγγυήσεων δίνει το ελληνικό δημόσιο, μέσω της Tράπεζας της Eλλάδας, στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα απαιτούμενα επίπεδα ρευστότητας. Mε τις νέες κρατικές εγγυήσεις οι ελληνικές τράπεζες θα αντλούν ρευστότητα από τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας της Tράπεζας της Eλλάδος, τον ELA.

Tο θέμα των επιπλέον εγγυήσεων προς τις τράπεζες επανέφερε ο υπουργός Oικονομικών Eυάγγελος Bενιζέλος, με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Bουλή, σε νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του υπουργείου Aγροτικής Aνάπτυξης και αυξάνει κατά 30 δισ. ευρώ τις εγγυήσεις του Δημοσίου προς την Tράπεζα της Eλλάδας. Το προβλεπόμενο ποσό με βάση το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό αναθεωρήθηκε, ήταν 60 δισ. ευρώ και ενισχύεται στα 90 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρεται, στο τέλος της νομοθετικής ρύθμισης από τις προτεινόμενες διατάξεις ενδέχεται να προκληθεί επί του κρατικού προϋπολογισμού δαπάνη έως του ποσού των 30 δισ. ευρώ πλέον τόκων και επιβαρύνσεων.
Στην ίδια τροπολογία-προσθήκη αναφέρονται ρυθμίσεις για το Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων ΤΕΚΕ βάσει των οποίων το ταμείο, όταν λαμβάνει αποφάσεις, θα πρέπει να διασφαλίζει την επαρκή διασπορά των επενδύσεών του.

.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου