Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΦΥΤΡΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ


dosilogoi2
ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
Οι «δημοκράτες» του μνημονίου έχουν ίσως πιο βεβαρημένο DNA και από τον αντιπρόεδρο ή και τους 2 αντιπροέδρους του Παπαδήμου μαζί.
Αν και το έκρυβαν 3 δεκαετίες τώρα, τίποτα δεν μένει κρυφό.
Οι Γερμανοί, το 1942, μετά τον διορισμό του «πρωθυπουργού» Τσολάκογλου(βλ. κατοχικές «κυβερνήσεις») επισκέπτονται πολλές προσωπικότητες της Ελλάδας, ανάμεσά τους και τον .......
στρατηγό παππού Πάγκαλο, στο γραφείο του. Ο Πάγκαλος συνεχάρη τον Τσολάκογλου για το «αξίωμά» του(1941) και τον στήριξε. Αδιάφορο, όπως και το 2010-12 για τον εγγονό του, ότι ο κόσμος πέθαινε από την πείνα... Η «σωτηρία» της πατρίδας απαιτεί «θυσίες». Για τις «υπηρεσίες» του, Πάγκαλος, εν μέσω κατοχικής πείνας και «δανείων», έπαιρνε μια παχυλή σύνταξη Προέδρου της... Δημοκρατίας(για την δικτατορία του-μόνο στην Ελλάδα αυτά!-). Ο στρατηγός, αρθρογραφούσε ασταμάτητα υπέρ των Γερμανών και είχε την ιδέα σύστασης ενός «ελληνικού» σώματος στρατού που θα πολεμούσε στο πλάι της Wehrmacht. Έτσι συστάθηκαν τα περιβόητα Τάγματα Ασφαλείας, «κύριε» Αντιπρόεδρε. Ψάξτε λίγο στο αρχείο του παππού! Μετά την Απελευθέρωση(1944), ο Πάγκαλος έμεινε φυλακή ΜΟΝΟ 40 μέρες και από τότε πήρε απαλλακτικό βούλευμα από όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις.
Βασικός πυλώνας «ενημέρωσης» το 1940-44 ήταν το συγκρότημα Λαμπράκη. Της οικογενείας του «εθνοπατέρα» Χρήστου Λαμπράκη, «εγκεφάλου» της ανατροπής Μακαρίου. Τα τότε «ΝΕΑ», ονομάζονταν «ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ». Άλλο ένα γνωστό όνομα δοσίλογου αθωωθέντος στην δίκη των δοσίλογων, ήταν αυτό του Ιωάννη Λάτση, της γνωστής οικογενείας, ο οποίος συνεργάστηκε με τους φασίστες Ιταλούς τουMussolini και έτσι έκανε περιουσία, που επένδυσε κατόπιν στην αγορά πλοίων. Ο πιο γνωστός, και επίκαιρος λόγω... SIEMENS(εταιρεία-βασικός χρηματοδότης του Hitler, βλ. Carl Friedrich von Siemens), ήταν ο Νικόλαος Χριστοφοράκος, πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, φυγόδικου στο Μόναχο, με τις «πλάτες» γερμανικής και ελληνικής κυβέρνησης. Ο ιατρός Νικόλαος Χριστοφοράκος, παρότι ήταν γνωστό ότι ήταν συνεργάτης των ναζί(«γιατρός των SS» λεγόταν την εποχή του πολέμου και της δίκης των δοσίλογων), αθωώθηκε λόγω... αμφιβολιών!Κατέδωσε τους πανεπιστημιακούς ιατρούς Κων/νο Χωρέμη και Νικόλαο Λούρο, επειδή διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό στον Ερυθρό Σταυρό. Αθωώθηκε, με βάση την μαρτυρία(;) Πάνου Χατζηπάνου, μετέπειτα υπουργού Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τσαλδάρη, ο οποίος αποπέμφθηκε λόγω χρηματισμού. Τα παιδιά του γιατρού Χριστοφοράκου εγράφησαν και φοίτησαν στην Γερμανική Σχολή Αθηνών. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, εκτός από το DNA, είχε και καλούς συμμαθητές. Και διασυνδέσεις που βγάζουν τα εντάλματα έκδοσης στην Ελλάδα αντισυνταγματικά. Φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη και συνεργάτης σε «δουλειές» της οικογένειας της πολιτικού με την SIEMENS.
Μια ακόμα γερμανική εταιρεία με χρέη στην Ελλάδα είναι η KRUPP, της οποίας ο πρόεδρος Alfried Krupp, το 1921 υποστήριξε τον Κεμάλ και στον πόλεμο χρησιμοποιούσε σκλάβους από το Auschwitz. Άλλη μια περίπτωση δοσιλογισμού μετά τον πόλεμο, είναι το σκάνδαλο Max Merten, με πρωτεργάτη τον «εθνάρχη» Κων/νο Καραμανλή(θείο του Κώστα). Ο Max Merten, ήταν ο ναζί που υπέγραψε την μεταφορά των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης στο Auschwitz και τους έκλεψε τις περιουσίες, οι οποίες ακόμα και σήμερα είναι, όπως όλα τα χρήματα, ο χρυσός και οι αρχαιότητες που έκλεψαν οι ναζί από την κατεχόμενη Ελλάδα. Αθωώθηκε από τον Καραμανλή, μετά από πιέσεις από την Δ. Γερμανία. Το 1959, εισήχθη στην Βουλή, από τον μετέπειτα «εθνάρχη» νόμος «περί αναστολής διώξεως εγκληματιών πολέμου» με την δικαιολογία ότι «πρέπει να παραμεριστούν τα εμπόδια δια την ανάπτυξιν των σχέσεών μας με τη Δυτική Γερμανία», με εμπνευστή, ανάμεσα σε άλλους, τον Κων/νο Μητσοτάκη.
Με τις υγείες σας, για να ξέρετε ποιους θα πάτε να ψηφίσετε.
Πληροφορίες από το olympia.gr
TO BINTEO TOY MAKEΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑΜΕΙΑ

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου