Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μεγαλοδικηγόροι που δηλώνουν «ψίχουλα» με εκατ. σε καταθέσεις

Μεγαλοδικηγόροι δηλώνουν «ψίχουλα» στην εφορία και έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του ΣΔΟΕ σε τουλάχιστον 400 δικηγορικά γραφεία της Αθήνας καθώς από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ένα όργιο φοροδιαφυγής από πασίγνωστους δικηγόρους οι οποίοι δήλωναν στην εφορία ελάχιστα εισοδήματα αλλά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είχαν εκατομμύρια ευρώ ενώ ταυτόχρονα διεξάγεται έρευνα για να .....
διαπιστωθεί αν έχει συντελεστεί το βαρύ αδίκημα του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News» οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε περίπου 400 δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και εστιάζονται στη διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων που υπέβαλλαν οι συγκεκριμένοι νομικοί τα προηγούμενα δέκα χρόνια , με τα ποσά που έχουν κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η πιο κραυγαλέα περίπτωση στην οποία «σκόνταψαν» οι ελεγκτές αφορά δικηγόρο που έχει το γραφείο του κοντά στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Για την τελευταία δεκαετία είχε δηλώσει συνολικά εισοδήματα 300.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30.000 ευρώ το χρόνο. Από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών προέκυψε ότι είχε καταθέσεις ύψους 17.000.000 ευρώ !

Σημαντική είναι επίσης η κινητή και η ακίνητη περιουσία του αφού περιλαμβάνει πολυτελές σκάφος με το οποίο «οργώνει το Αιγαίο και βίλα στη Μύκονο όπου περνά τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Ανάμεσα σε αυτούς που ελέγχονται από την ανεξάρτητη αρχή βρίσκονται και «βαριά» ονόματα του νομικού κόσμου, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή κορυφαίου δικηγόρου που πέρασε και από την πολιτική.

Άλλος δικηγόρος με γραφείο στo Κολωνάκι που χειρίστηκε μεγάλες δίκες , απέκρυπτε συστηματικά τα εισοδήματά του από την εφορία. Στις φορολογικές του δηλώσεις για τα τελευταία 10 χρόνια είχε δηλώσει συνολικά μισό εκ. ευρώ δηλαδή 50.000 ευρώ το χρόνο κατά μέσο όρο. Ωστόσο στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκε το ποσό των 12.000.000 ευρώ που είχαν κατατεθεί το ίδιο χρονικό διάστημα. Επίσης προέκυψε ότι κατέχει σημαντική περιουσία με κατοικία στην Αθήνα και εξοχικό στην Εύβοια.

Η νέα εκτεταμένη έρευνα του ΣΔΟΕ , καταρρίπτει και το μύθο των «φοροφυγάδων του Κολωνακίου» αφού εξόφθαλμες περιπτώσεις φοροδιαφυγής από δικηγόρους εντοπίστηκαν σε όλη την Αθήνα, όπως στην Κυψέλη , το Περιστέρι και το Καλαμάκι . Νομικός που έχει το γραφείο του στο Περιστέρι και όχι μόνο απέκρυπτε εισοδήματα αλλά δεν υπέβαλλε καν φορολογικές δηλώσεις . Στους λογαριασμούς του στις τράπεζες όμως είχε καταθέσεις ύψους 5.000.000 ευρώ.

Δεν λείπουν πάντως και τα σαρκαστικά σχόλια από τους εκατομμυριούχους δικηγόρους, όταν καλούνται στα γραφεία του Σώματος προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των καταθέσεων . Ένας από αυτούς αντί να δικαιολογηθεί είχε διάθεση για χιούμορ, λέγοντας μισοαστεία- μισοσοβαρά στους ελεγκτές: « Με βρήκατε. Χαλάλι σας ! Αλλά θα βρω τρόπο να το ξανακάνω !»

 .iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου