Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Κάθε ώρα και ληστεία, κάθε δυο μέρες και ένας φόνος!

Υπουργείο (του) Απροστάτευτου Πολίτη....
Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κάθε μία ώρα σε όλη την Ελλάδα γίνεται μία ληστεία και 11 κλοπές και διαρρήξεις, ενώ κάθε δύο ημέρες ένας άνθρωπος δολοφονείται.

Οι ανθρωποκτονίες που διαπράχθηκαν με κίνητρο τη ληστεία αυξήθηκαν κατά 87% και, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, στην.....
πλειοψηφία τους πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους.

Οι ληστείες στην επικράτεια για το 2011 ήταν 557 περισσότερες, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 9,2% σε σχέση με το 2010. Η αύξηση του αριθμού των ληστειών σε σπίτια σε ολόκληρη την επικράτεια το 2011 αυξήθηκαν σε σχέση με το 2010 κατά 111,57%. Οι ληστείες σε καταστήματα αυξήθηκαν κατά 35,6%, ενώ οι ληστείες στα πρατήρια υγρών καυσίμων αυξήθηκαν κατά 72,5%.

«Πρωταθλήτρια» στις ληστείες είναι η Αττική. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ληστείες σε σπίτια, σε σχέση με το 2010, αυξήθηκαν κατά 125,7 %, σε καταστήματα κατά 51,5%, ενώ στα βενζινάδικα ο αριθμός των ληστειών αυξήθηκε μέσα σε ένα χρόνο κατά 119%. Οι κλοπές-διαρρήξεις στην Αττική αυξήθηκαν κατά 11,7%.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το 2011 εξάρθρωσε 547 εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν στη χώρα ενώ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάστηκαν 24.719 υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, όπου καταγράφεται αυξημένο το ποσοστό συμμετοχής των αλλοδαπών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., καταγράφεται μείωση στον αριθμό των ληστειών σε τράπεζες, ταμιευτήρια, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ.
Στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης, όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, καθημερινά απασχολούνται περίπου 15.000 αστυνομικοί, δηλαδή το ένα τρίτο σχεδόν του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς η χώρα μας αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στην ΕΕ.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα συνεχίζει να ανιχνεύεται το 80% με 90% των ανθρώπων, που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το 2011, 99.500 άτομα συνελήφθησαν να περνάνε παράνομα τα σύνορα της χώρας μας.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου