Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί


Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία των νέων υπουργών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Με μία μία λιτή τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο και ενώπιον του Προέδρο της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια τελέστηκε λίγο μετά τις 15:30 η ορκομωσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης.
Έναν μίνι ανασχηματισμό κι όχι απλή αντικατάσταση επέφερε τελικά η παραίτηση προ δεκαημέρου του..... Χρήστου Παπουτσή από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Μετά από πολυήμερες αναζητήσεις και ζυμώσεις στο επιτελείο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή, τριπλή αλλαγή καθώς την θέση του κ. Παπουτσή κάλυψε ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος επέστρεψε για τρίτη φορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην θέση του ως υπουργός Ανάπτυξης μετακινήθηκε η μέχρι χθες το βράδυ υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την θέση της οποίας κατέλαβε ως εξωκοινοβουλευτικός, ο ακαδημαϊκός καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ακόμη, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση ορίζεται υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, ενώ παραμένει στη θέση του ο νυν υφυπουργός Μανώλης Όθωνας.

Η μετακίνηση του κ. Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είχε «κλείσει» από την Δευτέρα το απόγευμα, όταν του το πρότεινε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί καθώς δεν είχε βρεθεί ο αντικαταστάτης του στον κρίσιμο τομέα της Ανάπτυξης, αφού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η προσπάθεια του Μαξίμου να είναι στέλεχος από την ΝΔ δεν ευοδώθη λόγω αντιρρήσεων της ηγεσίας της.

Έτσι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το μεσημέρι της Τρίτης βολιδοσκοπήθηκε η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, λίγο μετά την δημοσιοποίηση του πολιτικού της κειμένου για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της χώρας. Αργά το απόγευμα συζήτησε την πρόταση με τον κ. Παπαδήμο και δεν την απέρριψε αλλά ζήτησε να «κλείσει» και ο αντικαταστάτης της στο υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Παπαδήμος και οι συνεργάτες του εξέτασαν διάφορες περιπτώσεις και λίγο μετά τις 23.00 έλαβαν τη θετική απάντηση του κ. Μπαμπινιώτη.

Μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα (23.30 μ.μ), ανακοινώθηκε η τριπλή αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου