Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Δεκτή κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η νέα δανειακή σύμβαση


Δεκτή, κατά πλειοψηφία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έγινε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η νέα δανειακή σύμβαση.

Η συζήτηση ολοκληρώνεται αύριο με την ψήφισή της από την Ολομέλεια της Βουλής.

 Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υπογράμμισε ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση του... σημαντικότερου και μεγαλύτερου μέρους του PSI και το 30ετές προφίλ αποπληρωμής του χρέους που θα έχουν τα νέα ομόλογα, για πρώτη φορά δημιουργούνται θετικές προοπτικές για τη χώρα ώστε να επιστρέψει σε σταθερά τροχιά ανάπτυξης.

Παράλληλα, επιτέθηκε σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας, τονίζοντας ότι «ούτε για θριαμβολογίες ούτε για ευχολόγια και διακηρύξεις προσφέρεται».

«Ενόψει των εκλογών πρέπει να μιλάμε και να απευθυνόμαστε στους πολίτες με ειλικρίνεια. Κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι τα προβλήματα της χώρας λύθηκαν. Αυτό που λέμε είναι ότι για πρώτη φορά δημιουργούνται θετικές προοπτικές. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ούτε ιστορικό προηγούμενο. Στο χέρι μας είναι να περάσουμε σε φάση ανάπτυξης» είπε.

«Η αύξηση του χρέους είναι αποτέλεσμα της παρουσίας των ελλειμμάτων. Όσο υπάρχουν ελλείμματα είτε μας αρέσει είτε όχι, θα αυξάνεται και το δημόσιο χρέος της χώρας. Γι αυτό υπογραμμίζουμε την ανάγκη και εκεί εστιάζουμε και τις προσπάθειές μας, για να τεθεί υπό έλεγχο και να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα» τόνισε.

Ο κ. Σαχινίδης επέκρινε όσους αμφισβητούν το έλλειμμα του 2009 όπως κατατέθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, τονίζοντας ότι κανένας δεν θα προστατευτεί πίσω από αυτό ούτε θα αποφύγει τις ιστορικές του ευθύνες όταν από το 2004 ξεκίνησε η συσσώρευσή του.
np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου