Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής που αναβάθμισε τους γιατρούς του ΙΚΑ με τις χρυσές αναρρωτικές

Την ώρα που το πανελλήνιο βοά από το σκάνδαλο του ΙΚΑ με τις χρυσές αναρρωτικές άδειες, κάποιοι σκέφτηκαν να αναβαθμίσουν τους δύο γιατρούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα η πρωτοβουλία του διευθυντή του ΙΚΑ Ηρακλείου να...... μεταθέσει στο ΚΕΠΑ της περιοχής όπου χορηγούνται οι εγκρίσεις για τα Άτομα με ειδικές ανάγκες δύο από τους γιατρούς που κατηγορούνται για παράνομη χορήγηση αναρρωτικών αδειών. Έτσι αναγκάστηκε να δώσει την παραίτησή του έπειτα από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ : «Οι δύο γιατροί μετακινήθηκαν από το συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο ΚΕΠΑ της περιοχής μετά από πρωτοβουλία του Διευθυντή του συγκεκριμένου Υποκαταστήματος του ΙΚΑ της Κρήτης».

Όπως διευκρινίζεται: «Η εντολή του πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη ήταν να απαλλαγούν οι δύο γιατροί προσωρινά από τα καθήκοντά τους έως ότου αποφανθούν οριστικά τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για την καταγγελία ή όχι της σύμβασης τους.
Μάλιστα με εντολή του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ τους αφαιρέθηκαν ήδη τα συνταγολόγια αλλά και οι κωδικοί πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ζήτησε την παραίτηση του Διευθυντή του Υποκαταστήματος». Η υπόθεση πάντως προκάλεσε αίσθηση δεδομένου ότι οι γιατροί ετοιμάζονταν ήδη να εργασθούν στο ΚΕΠΑ όπου και τους περίμεναν οι συνάδελφοί τους.



.iatropedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου