Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Πότε παραιτείται ο Ε. Βενιζέλος

Πότε παραιτείται ο Ε. ΒενιζέλοςΣτους ρυθμούς της επικείμενης παραίτησης του Ε. Βενιζέλου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών κινείται το οικονομικό επιτελείο τις τελευταίες ώρες, αλλά και οι υπάλληλοι στη Ζαλοκώστα.

Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να παραιτηθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, λίγες ώρες πριν ή λίγες ώρες μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.
Όπως είχε ο ίδιος εκμυστηρευτεί σε στενούς του συνεργάτες, η πρόθεσή του ήταν να ......
ολοκληρωθεί η διαδικασία του PSI και να εκταμιευτεί μέρος της επόμενης δόσης πριν αφήσει το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών.
Το PSI έχει τελειώσει θετικά και η εκταμίευση της επόμενης δόσης αποφασίστηκε επίσημα εχθές, Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του Eurogroup.
Ο κ. Βενιζέλος μετά από αυτά αισθάνεται απελευθερωμένος να επικεντρωθεί στις νέες του υποχρεώσεις που του επιβάλλει η εκλογή του.
Αυτό πρόκειται να γίνει ή στο τέλος της εβδομάδας ή αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εσωκομματικών εκλογών.
Σε αντίθεση με τον κ. Παπουτσή, ο κ. Βενιζέλος δεν ήθελε να αφήσει εκκρεμότητες στα κυβερνητικά του καθήκοντα που θα τις έβρισκε μπροστά του στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές. Γι αυτό άλλωστε, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις είχε συμφωνήσει στην παράταση της συνεδρίασης της Εθνικής Συνδιάσκεψης κατά μία εβδομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι την εβδομάδα που μεσολάβησε ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων και την ακριβώς επόμενη ημέρα μετά την επίσημη ανακήρυξή του ως υποψήφιου προέδρου ανακοινώθηκε η έγκριση της εκταμίευσης ποσού της πρώτης δόσης του δεύτερου προγράμματος διάσωσης.
Αυτά τα δύο ακριβώς, θεωρούν οι συνομιλητές του, είναι και η «προίκα» του κ. Βενιζέλου ενόψει των εσωκομματικών και εθνικών εκλογών. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ο αντικαταστάτης του θα είναι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, στο πρότυπο της Ιταλίας, όπου ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έχει αναλάβει και το υπουργείο Οικονομικών.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου