Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Καψής: Διαλύεται έως τη Μεγάλη Τετάρτη η Βουλή

Καψής: Διαλύεται έως τη Μεγάλη Τετάρτη η ΒουλήΤη Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου περιέγραψε ως μία «καλή πρόβλεψη για τη διάλυση της Βουλής» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Βασική επιδίωξη είναι να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τη......
νέα κυβέρνηση» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, υπογραμμίζοντας ότι «η προεκλογική περίοδος θα είναι περίοδος εργασίας για την κυβέρνηση».
Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, είπε ότι «μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, είναι μια καλή πρόβλεψη για διάλυση της Βουλής», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Οσο για το κλίμα έντασης στην πολιτική αντιπαράθεση, που τείνει να διαμορφωθεί στην προεκλογική περίοδο, απάντησε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές ανάμεσα στα κόμματα, ωστόσο «παρά αυτές πρέπει να προχωρήσουμε στις μνημονιακές δεσμεύσεις μας και όλοι, οι υπουργοί, ο πρωθυπουργός και τα κόμματα, κρινόμαστε από τον λαό».
Αναφερθείς στην ένταση που υπήρξε από την ανακοίνωση για πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση καλύπτεται από τη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του Μάκη Βορίδη.
Για το ζήτημα με τα ταξί, απάντησε πως «ο,τιδήποτε γίνεται ή θα γίνει, γίνεται σε συνεννόηση με τους εταίρους», ενώ κυβερνητικοί παράγοντες τόνιζαν ότι για το θέμα των ταξί γίνονταν συζητήσεις με την τρόικα πριν τη συμφωνία για το Μνημόνιο.
Επίσης, ο κ. Καψής ρωτήθηκε για τις αντιρρήσεις ή και τις έντονες αντιδράσεις περιφερειαρχών σχετικά με τους «χώρους φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών και αφού επισήμανε την ανάγκη για σωστή και ολοκληρωμένη διαβούλευση, τόνισε ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι σε στενή συνεργασία, ώστε να προχωρήσει το γρηγορότερο το σχέδιο της κυβέρνησης.
Με κουβέλη αύριο ο Λουκάς Παπαδήμος
Οπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα ολοκληρώσει τον κύκλο των συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, υποδεχόμενος αύριο, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου