Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο χορός των δειλών μας κατάστρεψε

Γράφει ο Κ. Χαρδαβέλλας
Δεν είχαν το κουράγιο στην κυβέρνηση Παπανδρέου και Παπαδήμου να πουν ούτε ένα όχι στην Τρόικα, που θα σκορπούσε όμως πανικό σε όλο το σύστημα των ληστών της χώρας μας και θα τους ανάγκαζε σε άτακτη υποχώρηση σε ότι αφορά στους απάνθρωπους όρους που μας επέβαλαν με το νέο Μνημόνιο.

Τους είχαμε στο χέρι, μπορούσαμε να επιβάλουμε τους δικούς μας όρους, μπορούσαμε να πληρώσουμε –ναι αυτά που χρωστάμε – αλλά όχι με .....
όρους ληστρικούς και με χρόνους ασφυξίας – αλλά οι δειλοί και οι μοιραίοι κατά Καβάφη μας πήγαν στην Κόλαση.

Μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα κόστιζε ένα τρισ. ευρώ για τις χώρες του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος πυροδοτώντας ένα δραματικό ντόμινο εξελίξεων σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία αγγίζοντας ακόμα και τις οικονομίες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Αυτό αναφέρεται σε εμπιστευτική έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) που έχει επικεφαλής τον Τσάρλς Νταλλάρα, αυτόν που ασχολείται με το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Δηλαδή είχαμε ένα πυρηνικό όπλο στα χέρια μας που δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ. Αν τους λέγαμε όχι στα μέτρα που ζήτησαν, αν τους λέγαμε ότι δεν πληρώνουμε τα δάνεια με τους όρους που θέλουν αυτοί και πάμε σε χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, τότε μπροστά στον πανικό μιας γενικής κατάρρευσης του ευρώ (ζημιά ενός τρισ.) που θα προκαλούσαμε, τουλάχιστον θα μας αντιμετώπιζαν όχι σαν δούλους και ζητιάνους,

Η ευκαιρία χάθηκε, το όχι των γενναίων δεν ακούστηκε ποτέ . Και η χώρα αυτή συνεχίζει την πορεία της με σημαία τη δειλία και την υποταγή όχι του λαού της αλλά αυτών που την διοικούν.

Όλα αυτά θυμηθείτε τα σε δύο μήνες που θα βρεθείτε μπροστά στις κάλπες.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου