Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Όλα έτοιμα για το νέο κόμμα του Καστανίδη

Θέμα ημερών θα πρέπει να θεωρείται η ίδρυση νέου κόμματος, το οποίο ο Χάρης Καστανίδης τοποθέτησε ιδεολογικά στα......
αριστερά του ΠΑΣΟΚ, ενώ επιβεβαίωσε ότι θα συμπορευτεί με τη Λούκα Κατσέλη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, μιλώντας στο ΒHMA FM, εμφανίστηκε έτοιμος να ...
εξαγγείλει την ίδρυση νέου κόμματος εντός των προσεχών ημερών. «Ήδη», τόνισε, «έχει ξεκινήσει μία συνεννόηση και μία συζήτηση μεταξύ των βουλευτών που έχουν διαγραφεί, προκειμένου να συντονίσουμε τις κοινοβουλευτικές και πολιτικές μας δραστηριότητες», προσθέτοντας με νόημα «ό,τι είναι ανακοινώσιμο θα γίνει τις επόμενες μέρες».
Επιπλέον, δεν απέκλεισε την προοπτική να συμμετάσχουν και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δίνοντας το ιδεολογικό στίγμα τού υπό δημιουργία νέου κόμματος, ο κ. Καστανίδης σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Εμείς ανήκουμε στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ανήκουμε στην αριστερή παράδοση του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού...». Διαχώρισε, μάλιστα, τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «δεν συμφωνεί με μία πολιτική την οποία υποστηρίζει ένα ηγετικό ιδεολογικό μόρφωμα του ΠΑΣΟΚ, που έχει μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερο σχήμα». Τέλος, εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση σε Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλο, επισημαίνοντας πως έβαλαν «δωρεάν σφραγίδα» σε μία δανειακή σύμβαση που έχει τρομακτικούς όρους.
Στο νέο κόμμα εκτός της Λ. Κατσέλη και του Χ. Καστανίδη θα συμμετέχουν επίσης οι βουλευτές Μίχος, Κασσάρας, Τριανταφυλλόπουλος, Τεκτονίδου, Κυριακοπούλου, Θεοδωρίδης κ.α.

«Παίζει» και το όνομα του βουλευτή Μιχελογιαννάκη, αλλά αυτός βρίσκεται σε συζητήσεις και με τη ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη και δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα πράξει τελικά.
Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου