Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΕΥΡΩΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ: ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εντονη κριτική στην τρόικα, με αιχμή την πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας που εφαρμόζει στην Ελλάδα, άσκησε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν δώσατε ευκαιρία στην Ελλάδα να τονώσει την οικονομία της, τόνισε χαρακτηριστικά ο...
Χάνες Σβόμποντα. Σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Βιέννη, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής κατηγόρησε τους εκπροσώπους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ότι «εργάζονται πίσω από κλειστές πόρτες αδιαφανώς», υπαγορεύοντας στην Ελλάδα μέτρα λιτότητας που αποδυναμώνουν την αγοραστική δύναμη, μειώνουν τα φορολογικά έσοδα, τις συντάξεις και τους μισθούς και χειροτερεύοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Σβόμποντα υπογράμμισε ότι «κανείς μέχρι σήμερα δεν έδωσε στην Ελλάδα την ευκαιρία να τονώσει την οικονομία της, ούτε και τα μέσα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» και για το λόγο αυτό, υπενθύμισε, ίδιος έχει ζητήσει και έχει αποστείλει στην Ελλάδα, εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια «εναλλακτική τρόικα για ανάπτυξη και απασχόληση».
Παράλληλα, έστρεψε τα πυρά του και προς το Βερολίνο για στη στάση που κράτησε απέναντι στην Ελλάδα. Σημείωσε συγκεκριμένα ότι την άνοιξη του 2010, οι κυβερνώντες στο Βερολίνο θα έπρεπε να αποφασίσουν ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα, παρά να εξαρτούν την όλη στάση τους από τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής κατήγγειλε ως «απαξιωτική, επιπόλαιη και υπεροπτική» τη στάση της πλειονότητας των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα μέσα στα δύο τελευταία χρόνια, κάτι απαράδεκτο για την Ευρώπη του σήμερα, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ως προς τον «άξονα Μερκοζί» επισήμανε πως επιδιώκουν λύσεις εκτός θεσμών και πως δεν θα υπήρχε αντίρρηση Γερμανία και Γαλλία να αποτελούν την κινητήρια δύναμη, όμως αυτό δεν επιτρέπεται να γίνεται εκτός θεσμών, ενώ προέβλεψε ότι θα αλλάξει η πολιτική μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Υπενθυμίζεται, πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε καταγγείλει ανοικτά το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «εκβιάζουν την Ελλάδα», τονίζοντας πως οι ιθύνοντές τους, οι οποίοι «δεν έχουν να λογοδοτήσουν πολιτικά απέναντι σε κανέναν», προτείνουν μέτρα που είναι «αναποτελεσματικά και αντιπαραγωγικά».
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου