Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ θα παραχωρήσει στις 14:00 σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομικών και μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Eυάγγελος Βενιζέλος. Σε χθεσινή συνέντευξή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών μόλις...
αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο των εκλογών, επισήμανε πως δεν είναι εξουσιοδοτημένος να κάνει μια τέτοια ανακοίνωση, αλλά πρόσθεσε πως...... «πλησιάζουμε νομίζω τώρα προς τις εκλογές. Έχουμε μπροστά μας 6-7 εβδομάδες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».
«Μόλις κλείσει ο κύκλος των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, έχω την υποχρέωση να οδηγήσω το κόμμα στις εκλογές με τις καλύτερες προϋποθέσεις» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

«Νομίζω δε, ότι η παρουσία μου στο Υπουργείο Οικονομικών, τα έφερε η τύχη έτσι και κυρίως τα έφερε η επιθυμία του ελληνικού λαού να επωμιστεί θυσίες, ή η ανοχή του, ή η συμπαράστασή του, η αγωνία του, έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος αυτός με ένα πολύ σημαντικό γεγονός, με την αλλαγή των όρων του δημοσίου χρέους, με την ελάφρυνση των νέων γενιών από ένα τεράστιο βάρος» πρόσθεσε.

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι αυτό σημαίνει παραίτηση Κυριακή ή Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος δεν διευκρίνισε την ημέρα, τόνισε μόνο ότι «δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω ένα διπλό ρόλο. Εφόσον αναλάβω και μόλις αναλάβω τα καθήκοντα του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος αυτής της Βουλής, πρέπει να αφοσιωθώ στα καθήκοντα αυτά».

Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του στο κρίσιμο υπουργείο των Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι αυτό «έχει συζητηθεί, θα συζητηθεί, θα γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο και με τον πιο, αν θέλετε, ομαλό και αξιόπιστο τρόπο και για τους εταίρους μας. Αλλά, οι διαδικασίες ευτυχώς έχουν ολοκληρωθεί. Έχουμε τις εγκρίσεις από όλα τα όργανα και έτσι μπορώ να πω ότι έκλεισα τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών».

 /fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου