Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«Αντίο» λέει στο Eurogroup και επίσημα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Η σημερινή εξουσία της Ε.Ε σε όλα της τα όργανα και κύρια σ' αυτά που αφορούν στην οικονομία, είναι υπόλογη και θα πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Λαού και των Εθνών της Ευρώπης...Διότι απλά, επι κυριαρχίας τους όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν με τις αποφάσεις τους στην καταστροφή και την εξαθλίωση τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία...)...Ο πρωθυπουργός του "Δήμου Θεσσαλονίκης" Γιούνκερ (θυμίζουμε τον πληθυσμό του Λουξεμβούργου που είναι περί των 450.000 ατόμων), κουράστηκε λέει και θέλει να αποχωρήσει...Πριν λίγες μέρες αυτός ο......είπε με θράσος οτι "....ας σταματήσουμε να ταπεινώνουμε τους Έλληνες!!!!!"....Το θλιβερό είναι οτι η Ανθελληνική Κυβέρνησή μας ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ γι' αυτή την εγκληματική ομολογία του Γιούνκερ.....κ. Γιούνκερ στον α@@$$@@ο!!!.......
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε σήμερα τα σχέδιά του να ......
αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup, μετά από επτάμισι χρόνια στη θέση αυτή.
Ο Γιούνκερ, ο οποίος είναι και ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ΕΕ, ήταν βασικός παράγοντας στην κρίση χρέους που σάρωσε την ευρωζώνη. αλλά επισκιαστηκε από την επιρροή της Γαλλίας και της Γερμανίας στις συζητήσεις του Eurogroup.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Γιούνκερ είπε έχει αισθανθεί «μεγάλο εκνευρισμό και αμέτρητες απογοητεύσεις, αλλά αυτό δεν είναι ο λόγος» για την απόφασή του.
«Είναι απλά ένα πραγματικό πρόβλημα χρόνου. Λόγω της κρίσης μόλις που καταφέρνω να ανταποκριθώ τόσο στην εργασία που πρέπει να φέρω σε πέρας στο Λουξεμβούργο όσο και στην πολύ επίπονη εργασία στο Eurogroup», είπε.
Αρκετοί συνάδελφοι προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη, αλλά όπως είπε ότι έχει λάβει την αποφασή του. Μάλιστα, η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέτισε φόρο τιμής σε αυτόν. «Έχει κάνει πολύ, πολύ σημαντικό έργο», είπε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι η θητεία του Γιούνκερ λήγει επίσημα τον Ιούνιο. Χθες το βράδυ, έκανε υπαινιγμούς για τις προθέσεις του, λέγοντας στους δημοσιογράφους στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ότι ο επόμενος επικεφαλής του Eurogroup «πιθανώς» να μην είναι αυτός.
Σήμερα, πρόσθεσε ότι έχει επιφορτιστεί, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, να βρει έναν διάδοχο για τον εαυτό του, καθώς και να αναζητήσει υποψήφιους για την κάλυψη πολλών άλλων ευρωπαϊκών οικονομικών θέσεων.
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup θα πρέπει να είναι «κάποιος που έχει τις δικές του απόψεις», αλλά την ίδια στιγμή να είναι «έτοιμος να ακούσει τις σκέψεις που δημιουργούνται στα βόρεια, τα νότια, τα ανατολικά και τα δυτικά της ευρωζώνης», τόνισε ο Γιούνκερ.
Φωτογραφία: Eurokinissi

.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου