Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Eurostat: Υφεση 7% στην Ελλάδα το δ' τρίμηνο

Αυτά να τα βλέπουν οι πολιτικοί και οικονομικοί κυβερνητικοί "φωστήρες" μας...Με τις πολιτικές τους που εξαθλιώνουν τον Ελληνικό Λαό, μειώνουν τα εισοδήματά του, και τον απειλούν ασταμάτητα με νέα μέτρα και φοροεπιδρομές...Εάν συνεχίσουν μ' αυτό το σύστημα την διακυβέρνησή τους, για ένα να είναι σίγουροι: Η εξαθλίωση του λαού θα συμπαρασύρει τα πάντα, οδηγώντας σε συνεχή ύφεση και τελικά στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας.....Και αυτό δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε να γίνει....Γιατί απλά, όλοι μας θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλό της πατρίδας και το καλό όλου του Ελληνικού Λαού, εγκρίνοντας αποφάσεις που έχουν αποκλειστικά και μόνο ως σκοπό το καλό του τόπου και της Πατρίδας....Κάθε άλλη πρόταση που οδηγεί μαθηματικά τη χώρα και το λαό στην καταστροφή θα πρέπει να ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ....
Στο 7% έφτασε η ύφεση στην Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη......


δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Την ίδια περίοδο, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αλλά και στην ΕΕ-27 παρουσίασε συρρίκνωση 0,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, όταν οι ρυθμοί ανάπτυξης είχαν διαμορφωθεί στο +0,1% στην ευρωζώνη και στο +0,3% στην ΕΕ-27.

Συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2010, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,7% και στην ΕΕ-27 κατά 0,9%.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, η τελική κατανάλωση των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 0,4% στην ευρωζώνη και κατά 0,2% στην ΕΕ-27, έπειτα από αυξήσεις 0,3% και 0,4%, αντίστοιχα, που είχε σημειώσει το τρίτο τρίμηνο.

Μεταξύ των 13 χωρών για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, το ΑΕΠ υποχώρησε σε 11, ενώ στην Ιταλία και την Ολλανδία υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, που σημαίνει ότι οι χώρες αυτές εισήλθαν σε ύφεση. Σε ύφεση βρίσκονται ήδη η Ελλάδα και η Πορτογαλία.




naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου