Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Oι νέες(!) ρυθμίσεις για τις αποδείξεις..


Για… 27η φορά μέσα σε δύο χρόνια αλλάζει το μέτρο των αποδείξεων! Ναι, καλά διαβάσατε: στις φορολογικές δηλώσεις που θα κάνουμε οσονούπω θα πρέπει να βάλουμε αποδείξεις ίσως με το 25% του εισοδήματός μας τις οποίες θα κρατάμε… σπίτι μας.

Αποδείξεις πρέπει να μαζέψουν...
ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι, ακόμα και εκείνοι που έχουν εισόδημα κάτω των 6.000 ευρώ. Για να κατοχυρώσουμε το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα πρέπει οι αποδείξεις μας να ανέρχονται στο 25% του εισοδήματός μας. Για παράδειγμα, για εισόδημα 2.000 ευρώ χρειάζονται 500 ευρώ σε αποδείξεις, για 20.000 ευρώ 5.000 σε αποδείξεις.


Αν δεν καταφέρουμε να «πιάσουμε» το όριο, τότε πληρώνουμε φόρο 10% επί της διαφοράς, ενώ, αν μαζέψουμε περισσότερες, δεν παίρνουμε πίσω… τίποτα, αφού το μπόνους που είχε θεσπιστεί καταργήθηκε.


Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, δεν πρέπει να στέλνουμε τις αποδείξεις στις εφορίες με σακούλες και φακέλους όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Πλέον, στη φορολογική μας δήλωση θα γράψουμε τον αριθμό των αποδείξεων που έχουμε και το συνολικό ποσό τους.


Ενθύμιο θα τα φυλάμε τα χαρτάκια σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού μας και θα τις δώσουμε στην εφορία μόνο αν μας το ζητήσει!
Μπορεί το νέο σύστημα να είναι πιο απλό, όμως, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η φοροδιαφυγή θα πέσει (πάλι) «σύννεφο»…

greece-salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου