Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Οι διεφθαρμένοι υπουργοί - δήμαρχοι θα δικάζονται εντός τριμήνου


Οι διεφθαρμένοι υπουργοί - δήμαρχοι θα δικάζονται εντός τριμήνου

Ενα ακόμη μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι το 2013 τελειώνει η ασυλία των επωνύμων και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών,όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, στέλνει η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή μέσω της οποίας θα παραπέμπονται σε δίκες-εξπρές, εντός τριμήνου, όσοι φέρονται να .......
εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς που υπερβαίνουν το ποσό των 500.000 ευρώ.
Με σκοπό να μην χρονοτριβεί η εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε στο υπό συζήτηση, στη Βουλή, νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά τροπολογία με την οποία επισπεύδονται οι διαδικασίες εκδίκασης τέτοιων υποθέσεων που το ποσό που αφορούν ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Συγκεκριμένα η εκδίκαση των υποθέσεων αυτών θα γίνεται εντός τριμήνου από τη στιγμή που φθάνουν στη Δικαιοσύνη.
Η κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας γίνεται σε μια στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες, επίκεινται εισαγγελικές διώξεις σε κορυφαίους πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολλούς δημάρχους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου και η παραπομπή Ψωμιάδη
Η επιβολή της ποινής ισόβιας κάθειρξης στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 17,5 εκ. ευρώ από το Δήμο, την προηγούμενη εβδομάδα συνιστά, άλλωστε, ένα ακόμη σαφέστατο μήνυμα της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση.
Η απόφαση για την πάταξη της διαφθοράς είναι προτεραιότητα του ίδιου του πρωθυπουργού και η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου δείχνει πως κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο.
Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσονται και οι νέες ποινικές διώξεις εναντίον του Παναγιώτη και του Διονύση Ψωμιάδη που ασκήθηκαν από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση με τα «45άρια» από την οποία το ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται ότι υπέστη ζημιά ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, καθώς η τότε νομαρχία ανέθετε τα έργα απευθείας με πρόχειρους διαγωνισμούς.
«Η ασυλία των επωνύμων τελειώνει και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών»
Ο κ. Σαμαράς λίγο μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας τον Ιούνιο, κατανόησε -και από τότε το επισημαίνει με κάθε ευκαιρία στους στενούς του συνεργάτες- ότι η πορεία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από δύο απολύτως αλληλένδετα πράγματα: Από την πορεία της Οικονομίας και από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής σε συνδυασμό με την τιμωρία όσων έως τώρα ήταν στο απυρόβλητο: Δηλαδή των «επωνύμων» και των ισχυρών».
Αυτό δε που έχει ζητήσει από όλους είναι να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές υπέρ κανενός από όσους καταζητούνται,διώκονται ή ελέγχονται για οικονομικά εγκλήματα. «Είναι το στοίχημά μας, αλλά και όρος πολιτικής επιβίωσης», λέει και ξαναλέει σε κάθε ευκαιρία.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του έκανε πιο σαφές από ποτέ πως η ασυλία των επωνύμων και το καθεστώς ατιμωρησίας τελειώνει. Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ήδη, η ασυλία των "επωνύμων" τελειώνει και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών...» είχε στείλει ξεκάθαρα το δικό του μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες...
Ολες οι κινήσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτό σκοπό έχουν καταρχάς να αποκαταστήσουν, στο μέτρο του δυνατού, το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού που είχε απολεσθεί από το καθεστώς ατιμωρησίας των επωνύμων που χρωστούσαν πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και συνέχιζαν να διάγουν προκλητικό βίο.
Το μήνυμα-εντολή Σαμαράς περί μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα διαφθοράς έχει, επίσης, αποδέκτη την Τρόικα η οποία σε κάθε ευκαιρία ζητά επιτακτικά να μπει τέλος στο καθεστώς της ατιμωρησίας στη χώρα, αλλά και τη δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές που καλούνται να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να οδηγήσουν στη φυλακή τους φοροκλέφτες, τους καταχραστές και όσους έχουν πλουτίσει με μαύρο χρήμα.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς
Το μήνυμα αυτό που έχει διαχυθεί και προς τις διωκτικές αρχές έχει απελευθερώσει, άλλωστε, κυρίως τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη οι οποίοι όπως αποδεικνύουν εμπράκτως είναι αποφασισμένοι και «να σπάσουν τα αβγά και να να κάνουν και ομελέτα».
Το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από εμφανές στην πτέρυγα VIP του Κορυδαλλού, αλλά και αλλού.

http://www.iefimerida.gr/news/93544

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου