Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ο “παράγοντας” που έρχεται… απ` τα φρούτα!

Διανομή τροφίμων στην ΑριστοτέλουςΤου Βαγγέλη Στολάκη -
Πόσοι υποψιάζονται τις επιδιώξεις του ανθρώπου που “κρύβεται” πίσω από… τους πάγκους της Αριστοτέλους και της δωρεάν λαϊκής αγοράς που στήθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Πολλοί χειροκρότησαν τη δωρεάν διανομή τροφίμων από τη λαϊκή αγορά που στήθηκε στην Αριστοτέλους. Όμως, πόσοι φαντάζονται τα κίνητρα αυτής της απλοχεριάς;
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών και δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών Μιχάλης Πάππου, σύμφωνα με......
πληροφορίες στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα βρεθεί απέναντι στον «σύντροφό» του Σίμο Δανιηλίδη.
Η στήριξη που θα παρείχε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε περίπτωση που ο τελευταίος τον περασμένο Μάρτιο διεκδικούσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τον έφερε στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, που είχε μιλήσει για «μικροκομματικά παιχνίδια». Αν και «παιδί του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ», όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά κύκλοι της Βασιλέως Ηρακλείου ο ίδιος «δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο» ωστόσο επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του προέδρου έχοντας στο πλευρό του τους… «γαλάζιους» συνδικαλιστές του κλάδου. 
Γεννημένος το 1974 στον Εύρωπο Κιλκίς και υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, ασχολείται με τα κοινά την τελευταία οκταετία. Η αλήθεια είναι πως ο ίδιος προτού εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης με το συνδυασμό του Νάκη Λαδόπουλου, δοκιμάστηκε άλλες δυο φορές ανεπιτυχώς. Επί Λαδόπουλου διετέλεσε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, θέση ωστόσο από την οποία απομακρύνθηκε μήνες πριν λήξει η θητεία του.
Απέναντι στο δήμαρχο των… δημάρχων;
Σήμερα βρίσκεται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών, μετά την ενοποίηση δήμων που έφερε ο Καλλικράτης. Στην τοπική κοινωνία ακούγεται πως από το νέο έτος πιθανότατα να αξιοποιηθεί από το Σίμο Δανιηλίδη σε κάποια αντιδημαρχία. «Οι μεταξύ τους σχέσεις δεν είναι οι καλύτερες και αυτό φαίνεται και στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων» υποστηρίζουν στην «Κ» συνεργάτες του δημάρχου, οι οποίοι προεξοφλούν πως «δεν θα υπάρξει περαιτέρω αξιοποίηση του κ. Πάππου». Πάντως, στην τοπική κοινωνία οι φήμες πως ο Μιχάλης Πάππου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα βρεθεί απέναντι στο Δανιηλίδη συγκροτώντας δικό του ψηφοδέλτιο, δίνουν και παίρνουν.
Ο Άκης και οι «ηλίθιοι» του Πάγκαλου
Μέλος του ΠΑΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα του μπλοκ του Άκη Τσοχατζόπουλου. Εντάχθηκε στην «ομάδα» του σημερινού έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού πρώην υπουργού και δραστηριοποιήθηκε στη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν είχε ποτέ τις καλύτερες των σχέσεων. «Ακόμα και όταν το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 ο Τσοχατζόπουλος κατατάχθηκε έβδομος και δεν επανεξελέγη βουλευτής με αποτέλεσμα συνεργάτες του, μεταξύ αυτών και πολιτικοί φίλοι του Μιχάλη Πάππου, να ενταχθούν στο μπλοκ των Βενιζελικών» υποστηρίζει παράγοντας της Βασιλέως Ηρακλείου. Στο παρελθόν επιχείρησε να αποσπαστεί στο γραφείο του τότε υφυπουργού Σπύρου Βούγια, στο οποίο ωστόσο δεν παρέμεινε για πολύ. Η απόσπαση δεν έγινε ποτέ καθώς ο Μιχάλης Πάππου ήταν υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας και όχι του δημοσίου. Ο ίδιος, σύμφωνα με τα κομματικά στελέχη της Βασιλέως Ηρακλείου υπήρξε ένας από τους «ηλίθιους του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης» όπως είχε αποκαλέσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος ορισμένα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος με αφορμή απόφαση του οργάνου, με την οποία ζητούνταν μεταξύ άλλων να χορηγείται ιθαγένεια μόνον σε όσους είχαν «επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας», αλλά και εφόσον διέθεταν «έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος και φιλοπατρίας για την Ελλάδα». Υπενθυμίζεται πως υπέρ της εν λόγω απόφασης είχαν ψηφίσει επτά μέλη, κατά έξι και ένας, ο Μιχάλης Πάππου, λευκό, παρότι στην ομιλία του έδειξε να συμφωνεί με το σκεπτικό της απόφασης
Η υπόσχεση στο Electra
Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007 επέλεξε το στρατόπεδο των… Παπανδρεϊκών, γεγονός που σύμφωνα με κομματικά στελέχη του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη «εξόργισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο». Λίγο μετά την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και το σχηματισμό νέας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέτει ζήτημα αλλαγής ηγεσίας στην Ιπποκράτους και δηλώνει ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου, υποψηφιότητα που ποτέ ωστόσο δεν κατέθεσε στα κομματικά όργανα. Επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μετρήσει τα… κουκιά και μεταξύ άλλων στελεχών συναντάται στο Electra Palace και με τον Μιχάλη Πάππου. Λίγο αργότερα, όταν ο Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης υπογράφει το ΦΕΚ με το οποίο ο κ. Πάππου διορίζεται ως πρόεδρος του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης. Η τοποθέτησή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα αλλά και περιφερειακών συμβούλων εκλεγμένων με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, καθώς είχε προηγηθεί ομόφωνη και διακομματική πρόταση μηνών από την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, στη θέση αυτή να τοποθετηθεί ο Κώστας Εγγλέζος. «Δεν θα επιτρέψω σε καμία περίπτωση ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης να πληρώσει τα μικροκομματικά παιχνίδια του κάθε υπουργού» είχε δηλώσει τότε στην «Κ» ο κ. Τζιτζικώστας.
Οι «γαλάζιες» στηρίξεις
Σήμερα, ο κ. Πάππου εξακολουθεί να βρίσκεται στο τιμόνι του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης και «επιδιώκει να παραμείνει και μετά τις ανακοινώσεις των νέων διοικήσεων από την τρικομματική κυβέρνηση» αναφέρει στην «Κ» άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά. «Οι ψυχρές σχέσεις που έχει, ωστόσο, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν ευνοούν την παραμονή του. Για το λόγο αυτό εδώ και καιρό επενδύει στην καλή συνεργασία με τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές των πωλητών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών, κάνοντας ανοίγματα στη Νέα Δημοκρατία» συμπληρώνει ο ίδιος. «Δεν έχουμε πρόβλημα με τον κ. Πάππου. Αν και είμαι αντίθετος μαζί του πολιτικά, τον στηρίζω. Τα χρώματα και τα κόμματα δεν έχουν σημασία» δηλώνει στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Μακεδονίας-Θράκης, Βασίλης Μακρίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος φέρεται να εισηγήθηκε πριν μήνες στο αρμόδιο υπουργείο την έκδοση περίπου 250 νέων αδειών λαϊκών αγορών, οι οποίες laxanagoraαναμένεται να δοθούν σε πωλητές και παραγωγούς του νομού. Για το λόγο αυτό προωθεί την επαναλειτουργία της λαϊκής αγοράς στη Ροτόντα έχοντας στο πλευρό του το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και… απέναντι τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλη Ζορπίδη, ο οποίος στο παρελθόν έκανε λόγο για το «επίσημο παραεμπόριο Μπουτάρη».
Από την Αριστοτέλους στις… Βρυξέλλες
Πάντως, ο Μιχάλης Πάππου φαίνεται αποφασισμένος να παραμείνει στην εν λόγω θέση και για το λόγο αυτό φροντίζει να κάνει γνωστό στο κοινό τον Οργανισμό και τις δράσεις του. Χθες, “έστησε” τη δωρεάν διανομή τροφίμων (κυρίως φρούτων και λαχανικών) αξίας έξι χιλιάδων ευρώ στους περαστικούς στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ τον ερχόμενο Ιανουάριο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Λαϊκών Αγορών.

http://www.karfitsa.gr/?p=111315

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου