Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΦΙΛΕΤΟ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!!!!!!!

Την ονομάζουν "αξιοποίηση" περιουσίας του δημοσίου και άρα του Ελληνικού Λαού, αλλά στην πραγματικότητα είναι ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....Με ποιό δικαίωμα αποφασίζουν οι σημερινοί κυβερνώντες το ξεπούλημα της χώρας μας;;;; Σήμερα είναι η Ρόδος, χθές ήταν η Κέρκυρα, αύριο θα είναι.......ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ!!!! Εσείς που σήμερα σχεδιάζετε την εκποίηση της Ελληνικής Δημόσιας Γής και Περιουσίας, να γνωρίζετε οτι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!...
Ξεκινά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Αφάντου της Ρόδου Την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, ανακοίνωσε την Τρίτη το ........
Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι τις 22 Μαΐου.
Το ΤΑΙΠΕΔ θα επιλέξει τους ενδιαφερόμενους που θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και στη συνέχεια θα λάβει τις δεσμευτικές προσφορές, ώστε να αποφασίσει ποια πρόταση θα κρίνει ότι είναι η καλύτερη για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Το ακίνητο έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σε μεγάλης κλίμακας ολοκληρωμένο έργο με
μονάδες τουρισμού, αναψυχής και κατοικίας γύρω από το ήδη υπάρχον γήπεδο γκολφ 18
οπών.

Το ακίνητο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και αποτελείται από το οικόπεδο «Γκολφ Αφάντου» έκτασης περίπου 1.527.000 τμ και το οικόπεδο «Νότιο Αφάντου» έκτασης περίπου 331.000 τμ που χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά οικόπεδα, 298.000 και 33.000 τμ αντίστοιχα, καθώς και τον παρακείμενο στο ακίνητο αιγιαλό και παραλία.

Τμήμα του οικοπέδου Γκολφ Αφάντου έκτασης περίπου 450.000 τμ καλύπτεται από γήπεδο γκολφ 18 οπών, το οποίο λειτουργεί από το 1973.

Το ακίνητο ανήκει σήμερα κατά πλήρη κυριότητα στον ΕΟΤ, όσον αφορά το οικόπεδο «Γκολφ Αφάντου» και στο Ελληνικό Δημόσιο, όσον αφορά το οικόπεδο «Νότιο Άφαντου», ενώ η αποκλειστική διαχείριση και εκμετάλλευσή του διενεργείται σήμερα από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΕΤΑΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των δικαιωμάτων ψήφου στην ΕΤΑΔ. Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το ακίνητο θα μεταβιβαστεί και θα περιέλθει κατά κυριότητα, νομή και κατοχή στο Ταμείο, ενώ ο αιγιαλός/παραλία θα παραχωρηθούν
κατά χρήση.

H αξιοποίηση του ακινήτου θα λάβει τη μορφή της πώλησης του συνόλου ή της πλειοψηφίας
των μετοχών ανώνυμης εταιρείας, συσταθείσας κατά το ελληνικό δίκαιο, την οποία το Ταμείο θα ιδρύσει και στην οποία θα εισφέρει συγκεκριμένα εμπράγματα δικαιώματα επί του ακινήτου.

Τα ακριβή όρια του ακινήτου και τα δικαιώματα που θα κατέχει η εταιρεία επί του ακινήτου θα καθοριστούν στη δεύτερξη φάση του διαγωνισμού. Επιπλέον, η εταιρεία θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον αιγιαλό/παραλία για μια αρχική περίοδο 50 ετών.

Το ποσοστό των μετοχών που θα διατεθεί προς πώληση θα κυμαίνεται μεταξύ του 66,7%
έως και του συνόλου των μετοχών της εταιρείας. Το ακριβές ποσοστό, καθώς και το είδος
των δικαιωμάτων μειοψηφίας του Ταμείου θα καθορισθούν στη δεύτερη φάση.

Στην περίπτωση που το Ταμείο επιλέξει να διατηρήσει μειοψηφική συμμετοχή στο μετοχικό
κεφάλαιο της εταιρείας, ο επιλεγείς επενδυτής θα υπογράψει με το Ταμείο συμφωνία
μετόχων η «Συμφωνία Μετόχων».

Η Συμφωνία Μετόχων θα περιέχει μεταξύ άλλων τη δέσμευση του επιλεγέντος επενδυτή να διασφαλίσει ότι η εταιρεία θα λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων κ.λπ. αναφορικά με την αξιοποίηση του ακινήτου και τη χρηματοδότηση της εταιρείας.
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου