Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Διαμαντοπούλου: Καταστροφή εάν επικρατήσουν αντιευρωπαϊκά κόμματα στις εκλογές

Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου αφήστε τις κινδυλογίες, μας έχετε κουράσει!
«Καταστροφή» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο επικράτησης πολιτικών δυνάμεων στις επικείμενες εκλογές, οι οποίες θα τερμάτιζαν την συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Για πρώτη φορά εδώ και... τρεις μήνες υπάρχει ροή κεφαλαίων προς τα πίσω» επισημαίνει η υπουργός, αναφερόμενη στα χρήματα που μετέφεραν εύποροι Έλληνες στο εξωτερικό και εκτιμά ότι στις εκλογές θα επικρατήσουν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. «Διαφορετικά, θα ήταν καταστροφή για τη χώρα μας» είπε.

Η υπουργός εκτιμά ότι το 2013 θα μπορούσαν να φανούν κάποια σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ενώ τοποθετείται θετικά ως προς την παροχή τεχνικής βοήθειας, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο τοποθέτησης επιτρόπου.

Παράλληλα, τόνισε ότι γραφειοκρατία, διαφθορά και έλλειψη ρευστότητας αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα της αγοράς. Παράλληλα είπε ότι η γεωργία, η ενέργεια, ο τουρισμός και η έρευνα, είναι οι τομείς οι οποίοι προσφέρουν στη χώρα συγκριτικά πλεονεκτήματα για περαιτέρω ανάπτυξη. Εκφράζει ακόμη την ελπίδα ότι, με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα εξασφαλισθούν σημαντικές επενδύσεις.

Η κυρία Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «μύθο» την εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν δέχεται την βοήθεια που της προσφέρεται από το εξωτερικό για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, κυρίως στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην παροχή τεχνικής βοήθειας -όπως συμβαίνει με την Task Force- και στον διορισμό «επιτρόπου λιτότητας». «Αυτό έχει να κάνει με την εθνική κυριαρχία και την εθνική υπερηφάνεια», τονίζει.

Η υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε έπειτα από σχετική ερώτηση την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι αν και η ίδια συμφωνεί με την ουσία της τοποθέτησης του κ. Σόιμπλε κατά της διενέργειας πρόωρων εκλογών, θεωρεί «αντιπαραγωγικό να λέγεται κάτι τέτοιο από κάποιον ξένο».

Τέλος, για την εικόνα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ως αξιωματικού των Ναζί, η οποία προβλήθηκε από ελληνικά ΜΜΕ, η υπουργός επισημαίνει ότι οι Έλληνες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, γνωρίζουν ότι τα προβλήματα είναι ελληνικά και οφείλονται στην πολιτική και οικονομική κακοδιαχείριση πολλών ετών, αφήνοντας αιχμές και για τα γερμανικά έντυπα. 
np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου