Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πορείες και καταλήψεις για τη διαθεσιμότητα

Πορείες και καταλήψεις για τη διαθεσιμότητα Ολοκληρώθηκε πριν από τις τρείς το μεσημερί η πορεία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο.......
πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια στο μέτρο της ιαθεσιμότητας.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, αντιδρούν στη ρύθμιση, στην οποία υπάγονται σε πρώτη φάση 2.000 υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Ο Αντώνης Μανιτάκης έδωσε σιωπηρή παράταση λίγων ημερών για την αποστολή των καταστάσεων με τα στοιχεία όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι οι αντιστάσεις δημάρχων και εργαζομένων δεν έχουν καμφθεί.
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ υποστηρίζει ότι στοιχεία έχουν στείλει μόλις 20 έως 30 δήμοι, οι οποίοι, όπως επισημαίνει, δεν θίγονται από το μέτρο.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, χτες τέθηκαν σε κατάληψη οι υπηρεσίες 253 δημαρχείων σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να μην αποσταλούν τα στοιχεία των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Συνεχίζονται οι καταλήψεις ανά την Ελλάδα
Σε κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων προχώρησαν, στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν την αντίθεσή τους σε απολύσεις εργαζομένων
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών καταστημάτων στα Χανιά, όπως αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Χανίων. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης αναφέρει ότι «συνεχίζεται σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και σε όλα τα δημοτικά κτήρια του νομού η κατάληψη από τους εργαζόμενους. Εξακολουθούν και σήμερα Τρίτη να τελούν υπό κατάληψη και αποκλεισμό και οι υπηρεσίες των διευθύνσεων και τμημάτων προσωπικού με ταυτόχρονη στάση εργασίας από 7 έως 11 το πρωί και, με απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, από 11 πμ έως και 7 μμ.
Συνεχίζονται και επεκτείνονται οι καταλήψεις σε δημόσια και δημοτικά κτίρια από εργαζομένους που αντιδρούν στις προωθούμενες απολύσεις.
Οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συνεχίζουν την κατάληψη του κτιρίου της Διεύθυνσης Διοίκησης, στο Ηράκλειο, που ξεκίνησαν χθες ενώ τα ξημερώματα προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.
Επίσης, κατάληψη ξεκίνησαν και οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου στα γραφεία της Δ/νσης Διοίκησης - Τμήματος Προσωπικού της Περιφέρειας, στο κεντρικό κτίριο στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να παρεμποδιστεί η αποστολή στοιχείων που αφορούν τη θέση σε διαθεσιμότητα. Εξάλλου, συνεχίζεται η κατάληψη στο γραφείο προσωπικού του δήμου Ηρακλείου από τον Σύλλογο Εργαζομένων των ΟΤΑ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63740618

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου