Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Να επιλέξουν το δρόμο της προόδου καλεί τους Έλληνες ο Παπούλιας

Κάλεσμα στους πολίτες να επιλέξουν "το δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας" απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η παρότρυνση αυτή του κ. Κάρολου Παπούλια δεν μπορεί εύκολα να... θεωρηθεί ως ευθεία παρέμβαση στήριξης των λεγόμενων μνημονιακών πριν τις επικείμενες εκλογές.

Ωστόσο η άποψη που διατυπώνει δημοσίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, δεν μπορεί και να εκληφθεί ως άσχετη με το κλίμα που επικρατεί και θα κυριαρχήσει τις επόμενες βδομάδες στη δημόσια συζήτηση μεταξύ των υποστηρικτών και των επικριτών των δανειακών συμβάσεων.

"Το κόστος είναι βαρύ, ωστόσο, παραμένει υψηλό το φρόνημα του λαού μας ότι θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως, άλλωστε, μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει·  ενός λαού που διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα ώστε να επιλέξει, σε δύσκολες στιγμές όπως οι σημερινές, τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας", επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του προς τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Απευθυνόμενος στους ομογενείς, ο κ. Παπούλιας υπογραμμίζει: "Στη σύγχρονη πραγματικότητα, εξακολουθείτε να αποτελείτε φορείς μεταλαμπάδευσης του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού, αλλά και πυλώνα ηθικής στήριξης του ελλαδικού ελληνισμού, που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στη λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και δοκιμάζει τους πολίτες της και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους Έλληνες του εξωτερικού. "Επιθυμώ να σας εκφράσω την εκτίμηση και τις ευχαριστίες μου για τη συστράτευσή σας, για τη συμβολή σας στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, καθώς και στην ανάδυση ενός νέου πνεύματος φιλελληνισμού που έρχεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο λαός μας για την υπέρβαση της κρίσης", σημειώνει ο κ. Παπούλια.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου