Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Ξαδέλφια Παπακωνσταντίνου:Απέκρυπταν εισοδήματα €5,3 εκατ.


Στα 10 εκατ.ευρώφτάνουν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για τις δύο οικογένειες των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονταν στους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε από το...... Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρει ότι η αποκρυβείσα ύλη για την κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη για την τελευταία δεκαετία αγγίζει τα 4,1 εκατ.ευρώ. Για την άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών κυρία Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Ανδρέα Ρωσσώνη η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη αγγίζει τα 1,2 εκατ.ευρώ.

Κάτοπιν τούτου, σύμφωνα με τον κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, οι δύο οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περί τα 10 εκατ.ευρώ. Κατά τη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ συνέκριναν τα δηλωθέντα εισοδήματα των οικογενειών των δύο εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου με τις καταθέσεις τους σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τις μεγάλες διαφορές των 5,3 εκατ.ευρώ. Έπειτα από την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι είχε νόημα το να αφαιρεθούν τα ονόματα των δύο εξαδέλφων του κ. Παπακωνσταντίνου από την λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να μην ελεγχθούν φορολογικά. Να σημειωθεί ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει διαβιβαστεί στους οικονομικούς εισαγγελείς και από εκεί τις επόμενες ώρες θα σταλεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της επιτροπής «εφόσον η «μαύρη» τρύπα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στα καταθέσεις των συγγενών επιβεβαιωθεί τότε το αδίκημα της νόθευσης γίνεται κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς «τεκμηριώνεται το κίνητρο που οδήγησε τον κ. Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας αλλά και η ζημιά που προκάλεσε στα Δημόσια ταμεία».Υπενθυμίζεται ότι στο κατηγορητήριο του πρώην υπουργού έχει ήδη προστεθεί το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Σε κάθε περίπτωση, το προεδρείο της επιτροπής έχει προγραμματίσει να εξεταστούν αύριο Τρίτη οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και τις επόμενες ημέρες οι σύζυγοί τους Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Σικιαρίδης.

Τελευταία εξέταση θα είναι αυτή του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα περάσει σήμερα από την επιτροπή προκειμένου να παραλάβει τον ογκώδη φάκελο της δικογραφίας και να ετοιμάσει την απολογία του.http://www.sigmalive.com/news/greece/49822

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου