Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«Με επιδόματα – μαϊμού έπαιρνε τις εκλογές ο νομάρχης »

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, οι παράνομοι-μαϊμούδες τυφλοί, ανάπηροι που έπαιρναν με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπαλλήλων που υπέγραφαν τις παρανομίες, θα είχαν συλληφθεί, δικαστεί, δημευθεί οι περιουσίες τους ώστε να επιστραφούν οι παράνομες εισπράξεις, και τέλος καταδικαστεί για απιστία προς το δημόσιο και για άλλα σχετικά ποινικά αδικήματα....
Στις καταγγελίες ότι ο γιατρός που υπέγραφε τις βεβαιώσεις σε τυφλούς –  μαϊμού στη Ζάκυνθο είναι ακόμη στη θέση του, και ότι «με τα επιδόματα αυτά ο νομάρχης έπαιρνε τις εκλογές» προχώρησε ο δήμαρχος του νησιού Στέλιος Μποζίκης.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, ο οποίος την .....προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο στόχαστρο δημοτών του επειδή κατέγραψε τα πραγματικά τετραγωνικά σε ιδιοκτησίες, καθώς μέχρι σήμερα ο δήμος δεν εισέπραττε τα προσήκοντα τέλη, τόνισε ότι μεταξύ εκείνων «που πέταγαν τα γιαούρτια ήταν και τυφλοί». «Αυτά τα γιαούρτια που έφαγα είναι παράσημα για μένα», είπε ο ίδιος.
Μιλώντας στο Mega ο Στ.Μποζίκης ανέφερε ότι σε σύνολο 40.000 κατοίκων στη Ζάκυνθο, είχαν βεβαιωθεί 700 τυφλοί.
Όλοι είχαν γνωματεύσεις από τον ίδιο γιατρό, κατήγγειλε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως «έπρεπε να είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την πρώτη στιγμή. Όχι να περιμένουμε το πόρισμα των επιθεωρητών από τον Οκτώβριο».
Παράλληλα, ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι «με τα επιδόματα αυτά ο νομάρχης έπαιρνε τις εκλογές».

Κατά την επίσημη καταγραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, τα στοιχεία από την οποία δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα, στη Ζάκυνθο εμφανίστηκαν περίπου 100 από τους 700 που έπαιρναν το επίδομα επί χρόνια.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ελέγχου, ακόμη και από τους 100 που εμφανίστηκαν ως δικαιούχοι του επιδόματος, οι πραγματικοί τυφλοί είναι ακόμη λιγότεροι.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου παραδέχθηκε ότι ήταν μια κατάσταση που όλοι γνώριζαν στο νησί. «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όμως προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε από πλευράς δήμου. Κόψαμε το επίδομα σε 500 από τους 700 που είχαν βεβαιώσεις, όταν ζητήσαμε να φέρουν και δεύτερη γνωμάτευση από άλλο γιατρό» ανέφερε.
Απαντώντας στον δήμαρχο Ζακύνθου, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε ότι δεν μπορεί να θέσει σε διαθεσιμότητα τον γιατρό, πριν του παραδοθεί το πόρισμα των επιθεωρητών. 
«Το δημόσιο θα ζητήσει πίσω το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν για προνοιακά επιδόματα, σε όσους δεν τα δικαιούνταν», δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

 .tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου