Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Citigroup: Θα πληρώσει $590 εκατ. για να αποσυρθούν κατηγορίες

Ο αμερικανικός τραπεζικός όμιλος Citigroup ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη πως πρόκειται να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 590 εκατ. δολαρίων προκειμένου να δοθεί συναινετικά τέλος στην συλλογική αγωγή που είχαν καταθέσει εναντίον της πρώην μέτοχοί της, κατηγορώντας την.......
τράπεζα πως τους είχε διοχετεύσει ψευδείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης.

«Σύμφωνα με τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας, η Citi θα πληρώσει 590 εκατ. δολάρια. Η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για τον τερματισμό της έκθεσής μας σε αγωγές που σχετίζονται με την περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες, η τράπεζα τονίζει πως κατηγορείται από μερίδα επενδυτών, που είχαν αποκτήσει μετοχές της κατά το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου 2007 και Απριλίου 2008, οι οποίοι ισχυρίζονται πως «παραπλανητικά παρασύρθηκαν σε λάθη» εξαιτίας ορισμένων ανακοινώσεων της τράπεζας.

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Κirby ΜcInerney (KM), που εκπροσωπεί τους μηνυτές, τονίζει σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του πως η τράπεζα και ορισμένα διοικητικά της στελέχη είχαν διοχετεύσει ψευδείς, ή παραπλανητικές, πληροφορίες στους κατόχους μετοχών της αναφορικά με την έκθεσή της σε ορισμένα ΄τοξικά΄ σύνθετα παράγωγα χρηματοοικονομικών προϊόντων (CDO), ιδίως όσων σχετίζονταν με τα μεγάλης επικινδυνότητας στεγαστικά δάνεια (subprimes).

«Οι κατηγορούμενοι ήσαν ενήμεροι για τη σπουδαιότητα των CDO που κατείχε η Citigroup και τις δικές τους απώλειες, προτού δημοσιευθούν τα προβλήματα και η αποκάλυψη της έκθεσης της Citigroup στα CDO προκάλεσε πτώση της μετοχής», εξηγούν οι συνήγοροι των μετόχων.

Η Citigroup επανέλαβε πως «διαψεύδει τις κατηγορίες», διευκρινίζοντας πως συνέπραξε στη συμφωνία απλώς και μόνον «για να εκμηδενίσει τις αβεβαιότητες, τις αμοιβές και τα έξοδα», που σχετίζονται με την δίκη.

.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου