Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος, άφησε ο Δημήτρης Ρέππας

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος, άφησε ο Δημήτρης Ρέππας
"Τί στενοχώρια κι' αυτή...."....
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος τόνισε πως θα είναι παρών εάν......
τον χρειαστεί το κόμμα του, αλλά εάν όχι, θα, είναι απολύτως σύμφωνος.
Ο Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμός, «Αθήνα 984», απάντησε σε ερώτηση για το εάν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, λέγοντας πως «Όπου επιλέξει το κόμμα μου. Εάν με θεωρεί κατάλληλο και χρήσιμο να δώσω τη μάχη - επειδή δεν θέλω να είμαι λιποτάκτης σε αυτή τη δύσκολη ώρα - αυτό θα μου πει που πρέπει να δώσω τη μάχη». Μάλιστα, άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος, τονίζοντας «εκτός πια εάν το κόμμα κρίνει ότι η απουσία μας μπορεί να είναι πιο χρήσιμη από την παρουσία μας. Και σε αυτό θα είμαι απολύτως σύμφωνος».
Από την άλλη, μιλώντας για το θέμα της μείωσης του αριθμούς των δημοσίων υπαλλήλων, ο Δημήτρης Ρέππας, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως μέχρι το 2015, θα έχει επιτευχθεί η έξοδος από το Δημόσιο, 150.000 υπαλλήλων.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επανέλαβε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα ανέρχονται περίπου στις 720.000, συμπεριλαμβανομένων των συμβασιούχων (ανάμεσά τους 165.000 ένστολοι και 190.000 εκπαιδευτικοί). Για τους 15.000 υπαλλήλους που πρέπει να αποχωρήσουν εντός του 2012, τόνισε ότι «αυτό θα γίνει ως απόρροια μίας διαδικασίας η οποία τεκμηριώνει αυτή την ανάγκη».
Συμπλήρωσε ότι η αξιολόγηση «θα μας οδηγήσει στο τελικό συμπέρασμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό στο ελληνικό κράτος, είτε μετακινώντας υπαλλήλους σε θέσεις που πρέπει να καλυφθούν και σήμερα παραμένουν κενές, είτε αξιοποιώντας τους με ένα καλύτερο τρόπο σε άλλες υπηρεσίες, είτε σε τελευταία ανάλυση αξιολογώντας τους αρνητικά, αν προκύψει κάτι τέτοιο, ώστε να δούμε πώς οι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας θα οδηγηθούν σε ένα καθεστώς εφεδρείας, όπως ακριβώς προβλέπεται στη σχετική συμφωνία».

.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου