Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε σε επίπεδο χρεοκοπίας

Σε συνέχεια της δυσπιστίας που διατυπώνουν από χθες κορυφαίοι οικονομολόγοι και παράγοντες της αγοράς για τη… βιωσιμότητα της συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα, και στο περιθώριο της μουδιασμένης υποδοχής των εξελίξεων από τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου, ο Οίκος Αξιολόγησης Fitch… πρόλαβε τους υπόλοιπους, και προχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην υποβάθμιση της ελληνικής χρεοκοπίας σε καθεστώς χρεοκοπίας.
Η αξιολόγηση της Ελλάδας έπεσε από το επίπεδο «CCC» στο επίπεδο «C», που συνιστά χρεοκοπία, επειδή η Fitch εκτιμά ότι το....... PSI που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, και οδηγεί στην απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 107 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν ήταν εθελοντικό, όπως υποστηρίζει εδώ και μήνες η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά υποχρεωτικό.

Διεθνείς αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι η υποβάθμιση έχει χαρακτηριστικά προσωρινότητας, και η Fitch θα προχωρήσει σε νέα αξιολόγηση των αντικειμενικών δεδομένων και των μελλοντικών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το PSI.

statesmen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου