Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Κυβερνήσεις συνεργασίας μετά τις εκλογές «βλέπει» η Ντόρα Μπακογιάννη


Βέβαιη ότι θα υπάρξουν μετεκλογικά κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένα προγραμματικά πλαίσια εμφανίστηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματός της.
«Επειδή δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτοδύναμη Κυβέρνηση δεν... θα υπάρξει καμία, διότι ο ελληνικός λαός έχει προ πολλού εκφραστεί, θα υπάρξουν Κυβερνήσεις συνεργασίας. Κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο. Όχι Κυβερνήσεις συνεργασίας εξ ανάγκης, όπως αυτή που υπάρχει σήμερα. Κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε συμφωνία υλοποίησης συγκεκριμένου προγράμματος» είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Η ίδια έθεσε συγκεκριμένους όρους προκειμένου να συμμετέχει η Δημοκρατική Συμμαχία σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα.

- Η δραστική μείωση της φορολογίας συντελεστών μέσα από ένα ευέλικτο και σταθερό φορολογικό σύστημα.

- Οι βαθιές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και το κράτος. Εκεί είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, η κατάργηση της ασυλίας, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, ένα νέο κράτος λειτουργικό, κοινωνικό, διαφανές.

- Η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας και του ρόλου της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

- Η προώθηση των μεγάλων αποκρατικοποιήσεων και η διάθεση του 25% τουλάχιστον των εσόδων στη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στην ανάπτυξη, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

- Ευέλικτες και αποτελεσματικές πολιτικές για την κοινωνική προστασία, τις πολιτικές που προτείναμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό το δείκτη κοινωνικής ασφάλειας που περισσότερο παρά ποτέ το έχει ανάγκη σήμερα η χώρα.

- Το θέμα της Αθήνας. «Η Αθήνα δικαιούται και δεν δέχομαι να παρακολουθώ την κατάσταση που υπάρχει σήμερα και την πόλη των ονείρων μας να μεταβάλλεται σε γκέτο» είπε.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου