Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤτΕ....


ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤτΕ

Τέλος εποχής, ύστερα από 112 χρόνια, για τη Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας. Σήμερα το πρωί κατέβασε ρολά, καθώς μετά από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακλήθηκε η άδεια που είχε χορηγηθεί και από τις 7 το πρωί έχει πιάσει δουλειά...
ειδικός εκκαθάρισης στο κεντρικό κατάστημα της Λαμίας. Κλίμα αναστάτωσης επικρατεί μεταξύ των περίπου 45 εργαζόμενων και των 13.000 μετόχων, οι οποίοι σήμερα το πρωί είδαν κατεβασμένα τα ρολά στα 8 καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία.


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας ήταν η πρώτη Τράπεζα που λειτούργησε από το 1900 με τη μορφή Συνεταιρισμού.


Το ίδιο συνέβη και με άλλες δύο τοπικές συνεταιριστικές τράπεζες, καθώς σήμερα το πρωί η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών μικρών συνεταιριστικών τραπεζών, της Αχαϊκής, Λαμίας και Λέσβου - Λήμνου.


Η Τράπεζα της Ελλάδος έκρινε αναγκαία την υπαγωγή των «παραπάνω τραπεζών στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο Νόμος 3601/2007», καθώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που αποκαθιστούν τη βιωσιμότητα τους.


Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον σχετικό νόμο, θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανεύρεση αναδόχου των καταθέσεων συνολικού ύψους περίπου 300 εκατ.ευρω και της μεταφοράς τους σε άλλη τράπεζα.


Ήδη, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες, οι οποίες διαθέτουν παρουσία στις περιοχές αυτές.




fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου