Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τιμή και δόξα στον Ισίδωρο τον Κούβελο...


Γράφει ο Γιάννης Μακρυγιάννης
Απ’ όλη αυτή τη φασαρία με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του «εκατομμυριούχου βουλευτή», δεν σας κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα.

Κατ’ αρχήν βγάζω το καπέλο στον Ισίδωρο, που όχι μόνο δεν ενημέρωσε για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τη γυναίκα του, αλλά την άφησε να τριγυρίζει επί πέντε ημέρες στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και να ζητάει τη δημοσιοποίηση του ονόματος εκείνου, που… έβγαλε το εκατομμύριο!!!! Δεν είναι λίγο πράγμα να μην ενημερώνεις την κόρη του Μητσοτάκη για τόσο μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η αγορά πλοίου και η ......ρευστοποίηση μετοχών αξίας ενός εκατομμυρίου. Και επιπλέον να τη «βασανίζεις» με τέτοιο τρόπο…

Είναι σαν να της λέει ένα από τα εξής δύο πράγματα: ή «γύρνα στο σπίτι και άσε την πολιτική» – γι’ αυτό και έκανε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι του να αποτελειώσει την όποια πολιτική καριέρα νομίζει ότι έχει η Ντόρα – ή «φύγε δεν σ’ αντέχω άλλο» - με την οργή που θα νιώθει τώρα η Ντόρα για τον Ισίδωρο, αυτό είναι μάλλον πιο πιθανό.

Όπως και να έχει, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο επιχειρηματίας έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο χτύπημα στην οικογένεια Μητσοτάκη – στην οποία ως γνωστό πάντα την αρχηγία την είχε η Μαρίκα.
Με εντυπωσίασε επίσης η άνεση με την οποία παίζουν τα εκατομμύρια οι Κουβελομπακογιάννηδες. Δεν θα με εξέπληττε για παράδειγμα όλο αυτό το οικογενειακό μπέρδεμα και η ασυνεννοησία να οφείλεται απλά στο γεγονός ότι μέσα στο λαβύρινθο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όντως να… ξέχασαν το εκατομμύριο.

Δεν θα είχα πρόβλημα ούτε με αυτό, αρκεί να μην εμφανιζόταν η Ντόρα ως… σωτήρας της πατρίδας και ευαίσθητη με τα… λαϊκά προβλήματα. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που υπάρχουν έλληνες που περνάνε τόσο καλά στην κρίση, έχουν άνεση να κάνουν μεγάλες επιχειρηματικές κινήσεις, να επενδύουν εκατομμύρια, όπως ο Ισίδωρος. Υποθέτω μάλιστα ότι ο Ισίδωρος κάποια στιγμή θα φαντασιώθηκε ότι θα γίνει ο Ντένις Θάτσερ της Ελλάδας – ο άνδρας της Μάργαρετ είναι αυτός, που έζησε στη σκιά της «σιδηράς κυρίας»…

Όπως και να έχει… τιμή και δόξα στον Ισίδωρο τον Κούβελο…
 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου