Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Γιατροί του ΙΚΑ με καταθέσεις εκατομμυρίων

Κάθε μέρα που περνάει έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τη δράση κυκλωμάτων στο ΙΚΑ.

Με αφορμή την αποκάλυψη του κυκλώματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας (Διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ), ο εσωτερικός έλεγχος στο Ίδρυμα έχει ήδη συγκεντρώσει στοιχεία για τη δράση κυκλωμάτων και οργανωμένων συμμοριών υπαλλήλων του Ιδρύματος σε τουλάχιστον άλλα εννέα υποκαταστήματα σε ......Αττική, Θεσσαλία και Κρήτη.

Η ζημιά που έχουν προκαλέσει στο δημόσιο οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, που έκοβαν συντάξεις και επιδόματα σε ασφαλισμένους “φαντάσματα”, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικά στην Κρήτη, φαίνεται πως είχε στηθεί πραγματικό “όργιο” αφού το 25% των δικαιούχων του ΙΚΑ εμφανίζεται να έπαιρνε κάποιο επίδομα “μαϊμού”!

Παράλληλα βρέθηκαν γιατροί με καταθέσεις εκατομμυρίων και με ύποπτες κινήσεις των λογαριασμών τους. Πρόκειται για γιατρούς που υπέγραφαν αναρρωτικές άδειες χιλιάδων … ημερών (!)σε συγκεκριμένους ασφαλισμένους  και στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στον καθέναν.

Το ΣΔΟΕ προχώρησε στη δέσμευση των καταθέσεών τους και οι ίδιοι απαλλάχθηκαν, σε πρώτη φάση, των καθηκόντων τους, ωστόσο ο έλεγχος συνεχίζεται και βγάζει συνεχώς λαβράκια…
 
.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου