Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Απίστευτες φωτογραφίες από το πλιάτσικο της Αθήνας

Απίστευτες φωτογραφίες από το πλιάτσικο της Αθήνας Είκοσι έξι φωτογραφίες από το πλάτσικο που είχε σημειωθεί στην Αθήνα κατά τα επεισόδια στις 12 Φεβρουαρίου φέτος, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ. Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τεσσάρων καταστημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Oπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, «στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους.....
βανδαλισμούς, τις βιαιοπραγίες κατά πραγμάτων και στη λεηλασία των καταστημάτων, όσο και σε άλλους επίσης αγνώστους μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις».
Επίσης, κατηγορούνται «κατά περίσταση, για κλοπή, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο για άνθρωπο, για έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, για εμπρησμό, για διατάραξη κοινής ειρήνης, καθώς και για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους».
Τα καταστήματα που λεηλατήθηκαν είναι τα εξής:
  • Ανταλλακτήριο Συναλλάγματος επί της πλατείας Ομονοίας, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και άρπαξαν χρήματα και μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.
  • Αθλητικών Ειδών στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, στο οποίο αφού παραβίασαν τα προστατευτικά ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα και άρπαξαν εμπορεύματα από το εσωτερικό του, ενώ πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότωφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
  • Ενδυμάτων στην οδό Πανεπιστημίου, στο οποίο αφού παραβίασαν δύο ρολά ασφαλείας, έσπασαν δύο υαλοπίνακες, μπήκαν σε αυτό, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και άρπαξαν εμπορεύματα
  • Ηλεκτρικών Ειδών στη συμβολή των οδών Σταδίου και Δραγατσανίου, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας και έσπασαν τον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου, στη συνέχεια μπήκαν σε αυτό, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και άρπαξαν εμπορεύματα.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου