Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΣΤΙΒΟΣ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ!

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης με άλμα στα 2.33μ ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Ο 24χρονος πρωταθλητής πήγε στην...
Κωνσταντινούπολη με φετινό ρεκόρ στα 2.29μ, στον προκριματικό περνώντας τα τέσσερα ύψη που δοκίμασε με την πρώτη, έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και στον τελικό ήταν ιπτάμενος.
Πέρασε με την πρώτη τας 2.20μ, και τα 2.24μ, με τη δεύτερη τα 2.28μ και τα 2.31μ, ύψος που σήμαινε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό, στον ανοιχτό έχει 2.32μ από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντεαγού και με την πρώτη καθάρισε τα 2.33μμ.
Αυτό το άλμα τον έβαλε για τα καλά σε τροχιά μεταλλίου, που έγινε χρυσό όταν ο Ρώσος Αντρέι Σιλνόφ έχασε τρεις φορές τα 2.35μ.
Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, που γυμνάζεται με τον πατέρα του Κυριάκο και ανήκει στον Ολυμπιακό, ανέβηκε κι αυτός στα 2.35μ, ύψος που αν περνούσε θα ισοφάριζε το πανελλήνιο ρεκόρ του Λάμπρου Παπακώστα, όταν κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στη Βαρκελκώνη το 1995, αλλά επιχείρησε μόλις δύο άλματα.
Οταν ο Σιλνόφ, που έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό με 2.37μ, απέτυχε για 3η φορά στα 2.35μ, ο Χονδροκούκης πήγε αμέσως στους Έλληνες που ήταν στην κερικίδα, πήρε τη γαλανόλευκη κι άρχισε τον γύρο του θριάμβου.
Τέταρτος ο Μπανιώτης, 2.31μ,
Ο έτερος των ελληνικών συμμετοχών στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Κώστας Μπανιώτης, είχε επίσης πολύ καλή παρουσία.
Εδωσε τη δική του μάχη για να ανέβει στο βάθρο, αλλά τελικά μοιράστηκε, μαζί με τον Κινέζο Γκουεβόι Ζανγκ την 4η θέση με 2,31μ, θέση που είχε κατακτήσει πριν από 12 μήνες και στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Παρίσι, εκεί όπου ο Δημήτρης Χονδροκούκης είχε πάρει την 5η θέση.
Ο Κώστας Μπανιώτης, που κατάγεται από την Κομοτηνή, πέρασε με την πρώτη τα 2,20μ. και τα 2.24μ, με τη δεύτερη τα 2.28μ και τα 2,.31μ, μένοντας ζωντανός στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.
Στα 2.31μ, όπου έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα, πέντε άλτες απέτυχαν, ο Μπανιώτης έχασε τα δύο πρώτα άλματα και βλέποντας ότι ο Ρώσος Ιβάν Ουκόφ τον άφηνε στην 4η θέση, λόγω λιγότερων αποτυχημένων προσπαθειών, αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα.
Στο τελευταίο του άλμα ζήτησε ο πήχης να πάει στα 2.35μ, για να κάνει το κόλπο γκρόσο. Αν περνούσε στο ύστατο άλμα, θα έφερνε τα πάνω κάτω και θα ανέβαινε αυτός στην κορυφή του τελικού. Τελικά απέτυχε, μένοντας στην 4η θέση.
Ετσι το χάλκινο μετάλλιο έμεινε στον Ιβάν Ούκοφ, που ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό πριν από δύο χρόνια στην Ντόχα και το ατομικό του ρεκόρ είναι στα 2,.40μ, επίδοση που είχε βγάλει στις 25 Φεβρουαρίου 2009 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου