Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Επιστρέφουν στα... «περιβόλια» τους οι κηπουροί του Γιώργου

Επιστρέφουν «στα περιβόλια» τους οι κηπουροί του Γιώργου
Μπήκαν στην πολιτική απο το γινάτι του Γιώργου. Χωρίς να διεκδικήσουν ποτέ την ψήφο του εκλογικού σώματος έγιναν υπουργοί, ευρωβουλευτές, βουλευτές Επικρατείας με μοναδικό διαβατήριο την εύνοια του αρχηγού.
Απέτυχαν παταγωδώς να διοικήσουν την χώρα αφού δεν είχαν στοιχειώδη εμπειρία. Ενδεχομένως σε κανονικές συνθήκες η.....
άγνοια τους δεν θα είχε προκαλέσει τέτοια ζημιά στην Ελλάδα. Δυστυχώς για μας, οι συνθήκες ήταν τραγικές με αποτέλεσμα να φέρουν την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Κάποτε η ιστορία θα αποκαλύψει το οπερετικό πλαίσιο μιας διακυβέρνησης που ανέλαβε να διοικήσει την χώρα «στο περίπου», χωρίς σχέδιο, κατεύθυνση και κυρίως χωρίς γνώση. Ουδέποτε στο παρελθόν, αν εξαιρέσει κανείς τους υπουργούς της δικτατορίας, τόσοι πολλοί άσχετοι με την διοίκηση άνθρωποι κλήθηκαν σαν σωτήρες για να σωσουν την Ελλάδα από την καταστροφή! Και παραλίγο να οδηγήσουν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και εκτός ευρώ μηδενίζοντας τις κατακτήσεις του ελληνικού λαου τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Ο Γιώργος Παπακωσταντίνου, ο Χάρης Παμπούκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Δημήτρης Δρούτσας, ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ο Σπύρος Κουβέλης, ο Δημήτρης Δόλλης και οι υπόλοιποι αφανείς κηπουροί έχουν τεράσια ευθύνη, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου για το σημερινό αδιέξοδο της χώρας. Και είναι ενδεχομένως ντροπή για το πολιτικό σύστημα (ή ότι έχει απομείνει απο αυτό) να είναι ακόμα κάποιοι απο αυτούς υπουργοί! Στην πραγματικότητα, οι κηπουροί είναι κακομαθημένα πλουσιόπαιδα που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους και τα βρήκαν όλα έτοιμα. Νόμισαν ότι η Ελλάδα μπορούσε να κυβερνηθεί σε συνθήκες χρεοκοπίας απο τα γυμναστήρια ή ότι οι καλές προθέσεις έφταναν, ή ακόμα χειρότερα, ότι τα καλά αγγλικά αρκούσαν για να πείσουν την διεθνή κοινότητα ότι μπορούν να τα καταφέρουν! Και ίσως να θεωρούν ότι αδικήθηκαν από την Ιστορία και περιμένουν ότι αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν.
Σήμερα προσπαθούν να διασωθούν πολιτκά και ψάχνουν να βρουν εκλογική περιφέρεια. Ο Παύλος Γερουλάνος θέλει να είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας ελπίζοντας να αξιοποιήσει τις ρίζες της οικογένειας του στο αστικό ακροατήριο της πρωτεύουσας. Μόνο με θαύμα όμως θα μπορούσε να εκλεγεί αφού το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται  να εκλέξει στην συγκεκριμένη περιφέρεια πάνω απο τρείς βουλευτές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει εκτός ακόμα και ο Παπουτσής.
Ο Χάρης Παμπούκης επέστρεψε στην δικηγορία ελπίζοντας να αξιοποιήσει την ατζέντα που έφτιαξε ως υπουργός. Ο Γιώργος Παπακωσταντίνου είναι αμφίβολο αν μπορεί να βρει περιφέρεια, αφού γνωρίζε ότι είναι «ανεπιθύμητος» σχεδόν παντού. Ο Δολλης προτιμά να συνεχίσει στον ρόλο του τελετάρχη του Γιώργου ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ ο Σπύρος Κουβέλης που δεν υπέγραψε το Νέο Μνημόνιο μάλλον ψάχνει για νέα στέγη. Για πολλά χρόνια άλλωστε επιβίωσε ως επαγγελματίας ακτιβιστής του περιβάλλοντος.
Ο μόνος που διασώθηκε είναι ο Δημήτρης Δρούτσας που αντικατέστησε τον Λαμπρινίδη στην Ευρωβουλή. Μένει ο Πάνος Μπεγλίτης που εξελέγη δυο φορές στην Κορινθία και τώρα φιλοδοξεί να επιστρέψει μεταμφιεσμένος σε Βενιζελικό...

.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου