Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σε ρυθμούς.....rock-blues....

Οι Nick and the Backbone είναι το μόνιμο ηλεκτρικό όχημα του Νίκου Ντουνούση με συνεργάτες,τον Αλέκο Σπανίδη στα Drums και τον Λάζαρο Λαζαρίδη στο μπάσο εδώ και χρόνια.Μαζύ επιστρέφουν σε ένα αγαπημένο χώρο που τους έχει στηρίξει απο την αρχή της καριέρας τους ,το Café ...Santan για μια μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 23 Μαρτίου.

ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΝΟΥΣΗΣ και οι BACKBONE (in brief)
……..Ο καλλίτερος rock-blues κιθαρίστας της Ελλάδας και κατά πολλούς απο τούς καλλίτερους στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού………..
…συνιδρυτής και μόνιμο μέλος των Blues Wire (83-96)................συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως και στην δισκογραφία .............. ιδρυτής των .....Nick and the Backbone (96-σήμερα)..................συνεργασίες και εμφανίσεις με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου (John Hammond jr,Angela Brown ,Laurie and Carey Bell,Buddy Guy ,the Fabulous Thunderbirds,Albert King και πολλούς άλλους)...........……

……μόνιμος και αγαπημένος συνεργάτης στην Ευρώπη τών Louisiana Red, Johnny Nicolas , Nelly Travis και Phil Guy……...........και φυσικά του θρύλου Ελληνα των Chicago blues NICK GRAVENITES (Janis Joplin,Paul Butterfield blues band, Electric Flag,John Chipolina,Michael Bloomfield (ο Nick Gravenites συμμετέχει και στον πρώτο δίσκο του Νίκου Ντουνούση και των Backbone: Cracking under Pressure)…….

………πρόσφατες εμφανίσεις σε φεστιβάλ της Νορβηγίας ,των Σκοπίων και άλλων χωρών.......... βασικός ενορχηστρωτής των επιτυχημένων αφιερωμάτων στον Jimmy Hendrix και τον Stevie Ray Vaughan στην Ελλάδα ......... πρόσφατες εμφανίσεις με τον Carlos Alomar – κιθαρίστα και παραγωγό του David Bowie ….. συνεργάτης για 13 και πλέον χρόνια στο ακουστικό power blues – rock ντουέτο TWO με τον Βασίλη Παπαδόπουλο ..............and the best is yet to come……..

P.S.if it's all Greek to you (!!) click the Backbone link(info tab) on top of this note.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου