Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τέλος της άλλης εβδομάδας τα γαλάζια ψηφοδέλτια

Με χρονοδιάγραμμα για κάλπες στις 29 Απριλίου κινείται από χθες η ΝΔ, ενώ από το γαλάζιο επιτελείο ξεκίνησαν οι επιθέσεις εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, προαναγγέλλοντας ότι η στρατηγική της Λεωφόρου Συγγρού κατά του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ θα στηριχθεί στο δίλημμα «τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος;».
Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με ....ομάδα βουλευτών από το Λεκανοπέδιο και την Πελοπόννησο, ανέφερε ότι η 29η Απριλίου είναι «κλειδωμένη». Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, πάντως, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να στηθούν οι κάλπες μία εβδομάδα αργότερα, στις 6 Μαΐου.
Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει κι επισήμως το Σαββατοκύριακο τον κύκλο των περιοδειών, με αφετηρία τα Ιωάννινα. Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε συνέλευση της ΝΟΔΕ Α' Αθήνας, ζητώντας από τα κομματικά στελέχη να κινητοποιηθούν με στόχο την αυτοδυναμία, ενώ έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, πλην του Επικρατείας.
Με διπλή επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξάλλου, η ΝΔ έβαλε από χθες σε εφαρμογή ένα σχέδιο αποδόμησης της εικόνας του υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι «σιωπά» για τις καταγγελίες του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Πέτρου Χριστοδούλου, σχετικά με τη διαμόρφωση του ελλείμματος του 2009, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εις βάρος τους, με καταγγελίες για «βιομηχανία ρουσφετολογικών προαγωγών» στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη ΝΔ, με υπογραφή του κ. Βενιζέλου έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες περισσότερες από 800 κομματικές προαγωγές και τοποθετήσεις σε νευραλγικές θέσεις του υπουργείου Οικονομικών.
Ωστόσο, ο κ. Χριστοδούλου έκανε χθες στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την προχθεσινή του κατάθεση υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του διοχετεύτηκαν και ερμηνεύτηκαν επιλεκτικά. Υπενθυμίζεται ότι είχε χαρακτηρίσει ως «ατυχή» τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου, κατά την οποία παρομοίαζε την ελληνική οικονομία με τον «Τιτανικό», αφήνοντας αιχμές κατά της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Δυστοκία στο κόμμα Καμμένου. Στη Λεωφόρο Συγγρού ευελπιστούν ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου (Ανεξάρτητοι Ελληνες) δεν θα καταφέρει να εμφανιστεί με Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι πολύωρες συζητήσεις που είχαν χθες στη Βουλή οκτώ βουλευτές (Κώστας Μαρκόπουλος, Δημήτρης Σταμάτης, Μίκα Ιατρίδη, Μαρία Κόλια - Τσαρουχά, Ελενα Κουντουρά, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Μιχάλης Γιαννάκης), οι οποίοι βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τον κ. Καμμένο, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Την κίνηση στηρίζει και ο πρώην υφυπουργός Χρήστος Ζώης, ενώ πρόθυμος να ενταχθεί στην ομάδα εμφανίζεται και ο Γιώργος Βαγιώνας, ο οποίος ωστόσο δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος.
Κατά πληροφορίες, το «αγκάθι» για τη σύμπλευση των διαγραφέντων είναι ότι ορισμένοι δεν αποδέχονται σε ρόλο αρχηγού τον κ. Καμμένο. Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται η ομάδα να εμφανιστεί με επικεφαλής άλλον βουλευτή, πιθανότατα τον Χρήστο Ζώη, και να στηρίζεται στη Βουλή και από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, υπό τον κ. Καμμένο. 
 
.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου