Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Bάσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ 2012


baseis


Ο gatoskanapedatos συγχαίρει τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους εύχεται ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ και ευχάριστες και εποικοδομητικές σπουδές...Στους αποτυχόντες αυτής της χρονιάς, εύχεται καλή νέα προσπάθεια και καλή επιτυχία σε ότι και εάν αποφασίσουν. Μία αποτυχία περιστασιακή δεν είναι το πάν. Αυτό που είναι σπουδαίο είναι ο καθένας απο αυτούς που δεν πέτυχαν το σκοπό τους την πρώτη φορά, να ξαναπροσπαθήσουν βάζοντας τον "πήχυ ψηλότερα", προσπαθώντας για την επίτευξη των στόχων τους. Αξίζει να προσπαθήσει κανείς καταβάλλοντας την......
απαραίτητη προσπάθεια προκειμένου να επιτύχει το στόχο του είτε την πρώτη, είτε τη δεύτερη είτε την τρίτη φορά της προσπάθειάς του.....Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά και κυρίως αυτό που θα ήθελε ο καθένας να σπουδάσει...Εάν το καταφέρει είναι επιτυχία...Εάν δεν το καταφέρει, υπάρχουν και άλλες διέξοδοι επαγγελματικοί και σπουδών που είναι εξίσου ενδιαφέρουσες...Αρκεί να ενδιαφέρει και να αρέσει στον καθένα αυτό που θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά....
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Πληκτρολογείστε τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό σας και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών σας στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Πατήστε ΕΔΩ

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες...
Δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής για το 2012 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανά κατηγορία:
ΒΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ 90%

ΒΑΣΕΙΣ ΤΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ


ΒΑΣΕΙΣ ΑΕΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ



baseis

ΒΑΣΕΙΣ 2012 ΜΟΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ results.minedu.gov.gr

ΒΑΣΕΙΣ ΜΟΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ 2012 2013
Δείτε πως θα διαμορφώθούν οι Βάσεις 2012 και τα μόρια των σχολών μετά τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2012. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εκπαιδευτικών για τις βάσεις 2012, ο αριθμός των αριστούχων στη θεωρητική και θετική κατεύθυνση κατέγραψε αύξηση φέτος. Σημειώνεται πως στη θετική κατεύθυνση το 10% των υποψηφίων αρίστευσε καθώς κινήθηκε μεταξύ του 18-20.
Πιο συγκεκριμένα στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο και στις κλίμακες των βαθμών πρόσβασης από 18-20 υπάρχει μία σημαντική αύξηση των υποψηφίων, κατά 700, που θα διεκδικήσουν τις περιζήτητες σχολές με υψηλές βάσεις, δηλαδή τις Νομικές, τις Ψυχολογίες και τις Φιλολογίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θα παρατηρηθεί επομένως αύξηση των βάσεων στις συγκεκριμένες σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η αύξηση αυτή θα περιορίζεται πάντως στις χαμηλότερες βαθμολογικές κλίμακες και θα αποσβεστεί στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ και ΑΕΙ του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς οι διαγωνιζόμενοι για την Θεωρητική Κατεύθυνση ήταν φέτος μειωμένοι κατά 2.000 .
Στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο θα παρατηρηθούν πτωτικές τάσεις, οι οποίες θα είναι μικρότερες στα μεγάλα αστικά κέντρα και σημαντικά μεγάλες στα ΑΕΙ της περιφέρειας. Εντυπωσιακά χαμηλές θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου.
Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, παρά τις χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία, το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των υποψηφίων κατά 1.000 στη Θετική Κατεύθυνση, δεν θα διαφοροποιήσει αισθητά την εικόνα των βάσεων. Η εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα και πιθανόν τελικά οι Ιατρικές σχολές να κινηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τις περσινές βάσεις, με την Ιατρική της Αθήνας να είναι λίγο πάνω από τα 19.000 μόρια.
 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ 2012 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου