Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η Τάμι Σμιθ είναι η πρώτη ομοφυλόφιλη στρατηγός των ΗΠΑ


Η Τάμι Σμιθ είναι η πρώτη ομοφυλόφιλη στρατηγός των ΗΠΑ
Ονομάζεται Τάμι Σμιθ είναι στρατηγός του αμερικανικού στρατού και έγραψε Ιστορία άφου τα χρυσά αστέρια της απένειμε... η σύζυγος της.
Η 49χρονη στρατιωτικός του αμερικανικού στρατού έγινε η πρώτη ομοφυλόφιλη αξιωματικός που .......
κατακτά το βαθμό του στρατηγού.
Η προαγωγή της έγινε την Παρασκευή 10 Αυγούστου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των Γυναικών στο Άρλινγκτον
Τα χρυσά αστέρια της απένειμε η επί δεκαετία σύντροφός της και από το το 2011 επισήμως σύζυγος της, Τρέισι Χέπνερ.
Με το νέο της βαθμό η Τάμι Σμίθ ανέλαβε αναπληρωτής διοικητής του Γραφείου Αποθεματικού του αμερικανικού στρατού, στην Ουάσινγκτον.
Η προαγωγή της έρχεται μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα να καταργήσει το μέτρο «Don't ask, don't tell» (DADT), που είχε θεσπίσει το 1993 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, και απαγόρευε στους στρατιωτικούς να δηλώνουν ανοιχτά την σεξουαλική τους ταυτότητα.
Έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις, το Κογκρέσο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι η συγκεκριμένη διάταξη δημιουργούσε διακρίσεις στις τάξεις του στρατού και κατόπιν αυτού ψήφισε για την κατάργησή της. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε τη σχετική απόφαση στις 22 Δεκεμβρίου 2010, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στις 20 Σεπτεμβρίου 2011.
«Όλα αυτά δεν ασκούν επιρροή. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επικεντρωθούμε σε αυτό. Εκείνο που έχει σημασία είναι η υπεράσπιση των αξιών του Στρατού και την ευθύνη που φέρουμε», δήλωσε η στρατηγός στην εφημερίδα «Stars and stripes». «Για μένα, το σημαντικό στην ιστορία είναι οι ίσες ευκαιρίες που προσφέρονται».
Στο εξής, όπως παραδέχθηκε και η ίδια, θα μπορεί να βγαίνει πιο ευκόλα για ποτό ή φαγητό με τη σύζυγο της, χωρίς να ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πράξη τους!
«Η υποστήριξη που έχουμε είναι εξαιρετική», δήλωσε από την πλευρά της η σύζυγος της στρατηγού, Τρέισι Χέπνερ. «Δεν είναι έκπληξη για μένα η αποδοχή του κόσμου, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε έως και εορταστική. Φαίνεται σαν να μην έχει αλλάξει για μας κάτι σημαντικό, στην πραγματικότητα όμως τα πάντα έχουν αλλάξει».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου