|
  |
|
Yλικά για 4 άτομα
1 φλιτζ τσαγιού νερό......
1 φλιτζ τσαγιού ζωμό κότας
340 γραμ φιλέτο κοτόπουλο
1 μικρό καρότο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε σπιρτόξυλα
½ μικρό κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα
¾ του φλιτζανιού φύτρα σόγιας
½ φλιτζάνι φρέσκα φυλλαράκια κόλλιανδρο
100 γραμ βαλεριάνα
Για το dressing
¼ φλιτζανιού λάιμ
2 κουτ σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ σούπας γούστερ σος
1 κουτ γλυκού σησαμέλαιο |
|
 |
|
Για το dressing : Σε ένα σέικερ βάλτε όλα τα υλικά και ανακινείστε το καλά .
|
|
Σε
μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με το ζωμό κότας. Προσθέστε το κοτόπουλο
για 10 λεπτά περίπου και μέχρι το κοτόπουλο να είναι μαλακό.
|
|
Στεγνώστε το και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το κόψετε κομματάκια.
|
|
Εν τω μεταξύ κόψτε το καρότο σε μικρά σπιρτόξυλα.
|
|
Τοποθετείστε
κοτόπουλο και καρότα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την κόκκινη πιπεριά, το
ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο, τα κρεμμυδάκια, τη φύτρα σόγιας, τα
φυλλαράκια κολίανδρου και το βαλεριάνα.
|
|
Περιχύνετε με το dressing.
|
|
|
|
|
|
|
|
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ανά μερίδα
(1½ φλ)
Ενέργεια/Θερμίδες (Kcal): 237
Πρωτεΐνες (g): 29,2
Υδατάνθρακες (g): 17,7
Λίπη (g): 7
Φυτικές Ίνες (g): 5,4
Θειαμίνη (mg): 0,23
Νιασίνη (mg): 8,9
Ριβοφλαβίνη (mg): 0,3
Πυριδοξίνη (mg): 0,86
Φολικό οξύ (μg): 130
Μαγνήσιο (mg): 92,6
Βιτ. C (mg): 37,9
Βιτ. A (RE): 598
Φώσφορος (mg): 314,4
Ασβέστιο(mg): 243,7
Ψευδάργυρος (mg): 1,75
Κάλιο(mg): 957 |
Το κοτόπουλο, το κινέζικο
λάχανο, οι φύτρες σόγιας και τα υπόλοιπα λαχανικά συνιστούν ένα
θρεπτικότατο γεύμα, χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Εδώ βρίσκουμε
γενναιόδωρες ποσότητες φολικού όξέος και μαγνησίου, βιταμίνη C, άφθονη
προβιταμίνη Α και φλαβονοειδή, όπως επίσης και πληθώρα άλλων βιταμινών,
κυρίως του συμπλέγματος Β. |
|
Πέτσιος Δημήτριος Msc
Kλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου