Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Iδρυτικό Συνέδριο του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                    
Ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής με απόλυτη επιτυχία οι διαδικασίες του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Με μία πρωτοφανή για τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, προσέλευση πολιτών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την .....
επιλογή των θεσμικών οργάνων του κόμματος, του Προέδρου, του Γραμματέα και των 51 μελών της Εθνικής Επιτροπής.
Οι 783 σύνεδροι που πήραν μέρος στην ψηφοφορία (εκπρόσωποι ¨Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Πέλλας, Κοζάνης, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Χανίων, Ηρακλείου και Μυτιλήνης) εξέλεξαν ως Πρόεδρο του κόμματος τον κ. Μιχάλη Νικητάκη, ως Γραμματέα τον κ. Απόστολο Ρόσσιο καθώς επίσης 51 τακτικά μέλη της Εθνικής Επιτροπής και 13 αναπληρωματικά.

Τα τακτικά μέλη της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι:

1
ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
2
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3
ΑΡΜΠΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
4
ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
5
ΓΚΑΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
6
ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9
ΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10
ΔΡΟΣΟΥΛΑΚΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
11
ΖΑΡΚΙΝΟΣ-ΠΛΑΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
12
ΚΑΒΒΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
13
ΚΑΖΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
14
ΚΑΡΥΑΚΑΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
15
ΚΑΣΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
16
ΚΑΤΑΚΟΥΖΙΝΟΣ-ΠΑΤΜΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
17
ΚΟΚΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
18
ΚΟΤΣΑΪΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
19
ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
20
ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΕΛΕΝΗ
21
ΚΡΙΤΣΙΛΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
22
ΚΡΟΜΜΥΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
23
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
24
ΚΩΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
25
ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
26
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΗΣ
27
ΜΕΤΑΞΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
29
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
30
ΜΠΑΤΣΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
31
ΜΥΡΙΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
32
ΝΙΚΗΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
33
ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
34
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
35
ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
36
ΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
37
ΣΑΒΟΥΡΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
38
ΣΑΣΣΑΡΗ ΕΛΕΝΗ
39
ΣΑΦΛΙΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
40
ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
41
ΣΙΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
42
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
43
ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
44
ΤΣΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
45
ΤΣΙΑΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
46
ΤΣΙΑΡΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
47
ΤΣΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
48
ΤΣΙΡΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
49
ΦΙΝΟΚΑΛΙΩΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
50
ΦΩΤΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
51
ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Τα αναπληρωματικά μέλη της Εθνικής Επιτροπής είναι:

1
ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2
ΑΡΜΠΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
3
ΓΚΟΥΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
4
ΔΑΡΙΔΑΚΗ ΘΕΟΔΩΣΙΑ
5
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6
ΝΤΕΒΕΝΕΖΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
7
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
8
ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
9
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
11
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
12
ΠΟΥΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
13
ΣΤΑΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑ







Κατά την διάρκεια των ομιλιών του συνεδρίου, το απερχόμενο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και νεοεκλεγείς Πρόεδρος του κόμματος κ. Μιχάλης Νικητάκης επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα στην εποχή που ζούμε, να έχει δίπλα του ανθρώπους που τον στηρίζουν και τον αγαπούν.
Αναφέρθηκε στους Έλληνες που ελεύθεροι μεγαλουργούν δημιουργώντας και προάγοντας πολιτισμό σε αντιπαράθεση με τη σημερινή κατάσταση που η χώρα μας παραδίδεται στους ξένους, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι ενώ η Ελλάδα ξεπουλιέται, και η υπομονή των ανθρώπων τελειώνει , οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δεν θα αφήσουν κανέναν να τους «κόψει τα φτερά» αλλά αγωνιζόμενοι όλοι μαζί θα βάλουν ένα οριστικό τέλος στον κατήφορο της Ελλάδας και θα γίνουν όλοι μαζί οι «οικοδόμοι μιας νέας Ελλάδας».
Απαίτησε ισονομία και δικαιοσύνη αναφέροντας χαρακτηριστικά «… τα χέρια των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι λερωμένα από καθαρές δουλειές γιατί είναι εργάτες» και ότι στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ανήκουν όλοι αυτοί που επλήγησαν από την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.
Μίλησε για το όραμα και τους στόχους των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ λέγοντας ότι προχωράμε για την ανοικοδόμηση της Ελλάδας και τόνισε χαρακτηριστικά «Έχουμε φωνή και θα μας ακούσουν. Όλοι μαζί μπορούμε». Τέλος ο κ. Νικητάκης ευχαρίστησε όλους τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ για την εκλογή του στην κορυφή του κόμματος λέγοντας ότι θα ανταποκριθεί στο μεγάλο και δύσκολο έργο που του ανατέθηκε.

Από την πλευρά του το έτερο απερχόμενο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και νεοεκλεγείς Γραμματέας του κόμματος κ. Απόστολος Ρόσσιος αναφέρθηκε στο περίγραμμα των αρχών και θέσεων του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και ζήτησε συστράτευση και ενωτικό αγώνα για την μεγάλη πορεία που ξεκινούν οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Αναφέρθηκε στην πορεία του κόμματος από την ίδρυση του μέχρι σήμερα λέγοντας ότι οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ τολμούν, συνεργάζονται αλλά και όταν απαιτείται διαφωνούν με καθαρή φωνή. Αναφέρθηκε στην πολιτική και προεκλογική συμφωνία με την ΔΗΜΑΡ και υπογράμμισε ότι οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στις εκλογές είχαν εκλέξει δύο βουλευτές οι οποίοι ωστόσο προσχώρησαν στην ΔΗΜΑΡ. Όπως ανέφερε ο ίδιος η συμφωνία έσπασε μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά. Αναφερόμενος στο συνέδριο τόνισε μεταξύ άλλων: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο ( 783 πιστοποιημένοι σύνεδροι!!) στην άρτια διοργάνωση της κορυφαίας Δημοκρατικής διαδικασίας του κόμματος, του Ιδρυτικού Συνεδρίου των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Ήταν μια πρωτόγνωρη για όλους μας εμπειρία που μας γέμισε αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον, όπως έδειξε και το αποτέλεσμα των διαδικασιών. Πετύχαμε πάρα πολλά ήδη με το ξεκίνημά μας!
Η εκλογή του Γραμματέα του κόμματος άμεσα από το Συνέδριο αποτελεί αναμφισβήτητα μια κορυφαία κατάκτηση. Αποτελεί πρωτοπορία για την μέχρι τώρα πολιτική και κομματική πρακτική. Οι έννοιες της διαφάνειας και της Δημοκρατίας ήταν για όλους μας η πυξίδα για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου και βρήκαν την εφαρμογή σε όλη τη διάρκεια των διαδικασιών. Και με αυτήν την πυξίδα θα συνεχίσουμε. Ευχαριστώ όλες και όλους τους Συνέδρους για την τιμή που μου έκαναν και με εξέλεξαν τον πρώτο Γραμματέα του κόμματος. Μια θέση ευθύνης και συνεχούς μάχης για την υλοποίηση των ιδεών και των οραμάτων μας όπως τις έχουμε διατυπώσει στη διακήρυξη των Αρχών και των Θέσεών μας. Τα συγχαρητήρια στα νεοεκλεγέντα μέλη της Εθνικής Επιτροπής στα οποία εύχομαι πολύ δύναμη για την Μεγάλη Πορεία που ξεκινάμε!».  

Ο αντιπρόσωπος της  Μακεδονίας κ. Αντώνιος Κωνσταντίνου μίλησε για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, αναφέρθηκε διεξοδικά στο οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί η ελληνική κοινωνία και ζήτησε από όλους μαχητική διάθεση  για την υλοποίηση των ιδεών και των οραμάτων που πρεσβεύουν οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ¨Έκανε μια ενδιαφέρουσα επισήμανση αναφορικά με την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία όπως είπε αυξάνει το ενεργητικό της κατά 100 δις το μήνα χωρίς να το εγγράφει στον ισολογισμό της, στα βιβλία της. Κατόπιν δημιουργεί ομόλογα προς πώληση.

Επίσης ο αντιπρόσωπος της Θεσσαλίας κ. Στέφανος Αρμπάρας ζήτησε την προσήλωση των μελών και στελεχών του κόμματος στην επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, σημειώνοντας ότι απαιτείται από όλους ενότητα, ομοψυχία και δύναμη.   

Τέλος, η αντιπρόσωπος από την Αττική κα Χρύσα Μαλλικοπούλου αναφέρθηκε στην οικτρή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες μιλώντας με σκληρά λόγια για τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών οι οποίες έχουν οδηγήσει τη χώρα μας στην τωρινή της κατάσταση. Μίλησε για την κλεπτοκρατία που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και ζήτησε την εγρήγορση και αφύπνιση όλων για να συμβάλλουν όπως είπε «οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στην αναγέννηση της Ελλάδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου