Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στο αμαξοστάσιο Σεπολίων βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές, κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και εκπρόσωποι συνδικάτων και συνδικαλιστικών ενώσεων, κατέφθασαν στο αμαξοστάσιο του μετρό, στα Σεπόλια, όπου ήταν σε εξέλιξη έκτακτη συνέλευση των απεργών εργαζομένων, μετά την ....κυβερνητική απόφαση για επίταξη.

Στον προαύλιο χώρο του αμαξοστάσιου, όπου οι απεργοί ήταν συγκεντρωμένοι και οχυρωμένοι πίσω από την κλειδωμένη πύλη, βρίσκονταν σε θέσεις «μάχης» δύο ανυψωτικά μηχανήματα και προληπτικά ένα ασθενοφόρο.

Για «στρατιωτικό νόμο, που δεν επιλύει τα εργασιακά προβλήματα» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, προσερχόμενος στο αμαξοστάσιο.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την απερίφραστη καταδίκη μας απέναντι σε μία κυβέρνηση, που επέβαλε τον στρατιωτικό νόμο στους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς. Με στρατιωτικούς νόμους, επιστρατεύσεις, εκβιασμούς, αυταρχισμό δεν επιλύονται τα εργασιακά προβλήματα» δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης προσερχόμενος στο αμαξοστάσιο και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον διάλογο για την επίλυση του προβλήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη.

«Με την απόφαση για επίταξη, ουσιαστικά η κυβέρνηση ντύθηκε στο χακί», είπε, ενώ έκανε λόγο για «νέο πραξικόπημα κατά του Συντάγματος», σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων με μέτρα στρατιωτικού τύπου και όχι πολιτικού».

Καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε διάλογο με τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ. 
 
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/478893/sto-amaxostasio-sepolion-vouleutes-tou-suriza/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου