Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μηνυτήρια αναφορά κατά των δυο τελευταίων προέδρων της βουλής


Επειδή δεν έθεσαν στην Ολομέλεια  το θέμα της διασπάθισης των κονδυλίων για τα δάση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  22/11/2012 13:48 ( Τα σχόλια είναι σημερινά Δείτε τα!)
Μηνυτήρια Αναφορά  κατά του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου και κατά του νυν Προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με.....
τα όσα παρέλειψαν να κάνουν (παράβαση καθήκοντος) οι δύο διαδοχικά προέδροι της Βουλής για την υπόθεση της κατασπατάλησης κονδυλίων ύψους 102 εκατομμυρίων ευρώ από τον λογαριασμό του Ειδικού Φορέα Δασών.
Η υπόθεση είχε απασχολήσει τόσο επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όσο και την Εισαγγελία Αθηνών. Η τελευταία, μάλιστα,  αφού διενήργησε έλεγχο με βάση το πόρισμα καταπέλτη των επιθεωρητών  έκλεισε την δικογραφία και την απέστειλε στη Βουλή καθώς ο δικαστικός λειτουργός που την ερευνούσε «σκόνταψε» σε ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Εδώ και δύο χρόνια λοιπόν, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε  η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης, η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή χωρίς κανείς από τους κ.κ. Πετσάλνικο και Μεϊμαράκη να έχουν κάνει όσα οφείλουν, πάντα κατά τους μηνυτές, προκειμένου το θέμα του Ειδικού Φορέα Δασών να τεθεί στο Κοινοβούλιο προκειμένου αυτό να αποφασίσει αν υπάρχει λόγος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ή όχι.     
« Υπάρχει μια διαδικασία, που αφορά τις υποθέσεις ευθυνών Υπουργών και που ακολουθείται στην Βουλή, όταν έρχεται μια τέτοια Δικογραφία, να ανακοινώνεται, δηλαδή, τυπικά, στο Σώμα, για ένα λεπτό και μετά τίποτα. Όμως, όλο αυτό είναι υπέρ των ελεγχόμενων Υπουργών, διότι παράγει το πρακτικό αποτέλεσμα, να καταχωνιάζεται ο Φάκελος της Δικογραφίας, σε κάποιο συρτάρι της Δ/νσης Νομοθετικού Έργου της Βουλής και ουδείς να ασχολείται με αυτόν πλέον» καταγγέλουν οι μηνυτές. 
 « Από τις 2 Ιανουαρίου 2012, με αίτηση μας, προς τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, ζητάμε να πληροφορηθούμε για ποιους λόγους δεν έχει προωθηθεί η συγκεκριμένη δικογραφία και αν έχει προχωρήσει σε κάποιες δικές του ενέργειες, γύρω από το ζήτημα.   Στις 11 Ιανουαρίου 2012, η Γενική Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής, μας γνώρισε, αντί του Προέδρου, ότι η Δικογραφία ανακοινώθηκε στην Βουλή, στις 17-12-2010 και έκτοτε βρίσκεται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή», αναφέρουν. 
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=485095
Διαβάστε τη μηνυτήρια αναφορά 

Ερώτηση :

Μήπως έφτασε η ώρα να μηνυθούν οι εισαγγελείς ;;; Έγινε ανατροπή του πολιτεύματος και αυτοί, για να ενεργήσουν, επιμένουν να ζητήσουν άδεια από τους δράστες … Υπενθυμίζω ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δηλαδή και οι ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ (δικαστικοί υπάλληλοι) έχουν υποχρέωση να προστατεύουν το Σύνταγμα. Βασικά, αυτή είναι κατεξοχήν δική τους δουλειά

Σχετικά: 

Κύριε Μειμαράκη μας δίνετε μια διάφανη απάντηση σε μια διάφανη ερώτηση;;;
Σχετικά με : “ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την Εισαγγελική Αρμοδιότητα της Βουλής”
Έγκληση – μήνυση κατά του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγορίου Πεπόνη
Μήνυση κατά της Βουλής για κατάχρηση εξουσίας (ΠΚ 239)
Δείτε τις μηνύσεις κατά υπουργών και πρωθυπουργών που μεταβιβάστηκαν χθές στη Βουλή
ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 2001 – La loi c’est moi*
Κατήργησαν την Ισονομία σημαίνει κατήργησαν την δημοκρατία
Η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και πάλι στην επικαιρότητα
Σαλεμηή, Μυλωνάς (νόμος περί ευθύνης υπουργών )
Μηνύσεις
Μήνυση κατά Πετσάλνικου για παραβίαση του κανονισμού της βουλής στο ζήτημα των “στατιστικών στοιχείων”, ενώ τα τυχόν αδικήματα παραγράφονται στις 30 Σεπτεμβρίου! http://olympia.gr/2011/09/22/μήνυση-κατά-πετσάλνικου-για-παραβίασ/
Η απάντηση :
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2011
Αριθ. Πρωτ.: 2002
Προς
Τον κ. Ιωάννη Σιάτρα
Οδός Μνησικλέους 2 – Αθήνα
Σε απάντηση της από 18.8.2011 επιστολής σας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
Με το υπ’ αριθμ. 78354/27.7.2010 διαβιβαστικό του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβιβάστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το ν. 3126/2003, όπως ισχύει, “Ποινική ευθύνη των Υπουργών” δικογραφία με μηνυτήριες αναφορές κατά του τέως Προέδρου της Κυβέρνησης, των τέως Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και των τέως Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην οποία περιλαμβάνεται και η υπ’ αριθμ. Α2010/1012 μηνυτήρια αναφορά σας. Η δικογραφία ανακοινώθηκε αυθημερόν κατά την Ζ’/27.7.2010 συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής (σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, τα οποία και σας επισυνάπτουμε) οπότε και ετέθη υπόψη των Βουλευτών. Έκτοτε, η εν λόγω δικογραφία βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, (άρθρο 86 παρ. 3), μόνο η Ολομέλεια της Βουλής μπορεί να αποφασίσει για τη συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή προανακριτικής εξέτασης, εφόσον υποβληθεί σχετική έγγραφη πρόταση από τουλάχιστον τριάντα βουλευτές στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων.
Η αξιολόγηση της μηνυτήριας αναφοράς και εν τέλει η υποβολή ή μη της απαραίτητης έγγραφης πρότασης εναπόκειται στην κυριαρχική κρίση των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έως σήμερα, δεν έχει υποβληθεί τέτοια πρόταση και επομένως δεν έχει ληφθεί από την Ολομέλεια καμία σχετική απόφαση.

Με εντολή του Προέδρου της Βουλής
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ.ΝΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΑΝΑΘΑΣΙΟΣ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
α/α Αντιγόνη Περιφάνου
Συνημμένα (1)
- Επίσημα Πρακτικά της Βουλής (Ζ’/27.10.2010)
Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/36516.html

Τελική ερώτηση / προτροπή : 

Η έσχατη προδοσία άφορα αμεσότατα την κατάλυση του Συντάγματος και την ανατροπή του πολιτεύματος. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ( εισαγγελείς και δικαστές)  ;;;; Τόσες και τόσες μηνύσεις έχουν κατατεθεί για το έγκλημα αυτό ! Στείλτε όλους τους υπόπτους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και δικάστε τους !  Αυτή είναι ισονομία, αυτό επιτάσσει η δημοκρατία. 
Αν δεν επιβάλετε εσείς την Συνταγματική τάξη και την αποκατάσταση του πολιτεύματος, θα αναγκάσετε τους πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και θα είστε υπεύθυνοι για την κάθε σταγόνα αίματος που θα χυθεί …. Για δείτε αυτά :  Δεν θέλω να δικαστούν, θέλω να πεθάνουν , ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ – ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣIn the mind of Harry Klynn: ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ …ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ … κλπ, κλπ 

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

ΤΜΗΜΑ Α’: Σύνταξη της Πολιτείας

Άρθρο 26
  1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  2. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.
  3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια· οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.

ΤΜΗΜΑ Δ’: Ακροτελεύτια διάταξη

Άρθρο 120
  1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι κατά το Σύνταγμα το κατ’ εξοχήν αρμόδιο δικαστήριο για να τους δικάσει.  
Σύνταγμα, Άρθρο 97
  1. Τα κακουργήματα και τα πολιτικά εγκλήματα δικάζονται από μικτά ορκωτά δικαστήρια που συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές και ενόρκους, όπως νόμος ορίζει. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων αυτών υπόκεινται στα ένδικα μέσα που ορίζει ο νόμος.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο εκδικάζει κακουργήματα σε πρώτο βαθμό. Συγκροτείται από τρεις τακτικούς δικαστές (έναν Πρόεδρο Πρωτοδικών ως πρόεδρο και δύο Πρωτοδίκες) και τέσσερις ενόρκους (λαϊκούς δικαστές).
Ολόκληρο το Σύνταγμα της Ελλάδας σε μια σελίδα

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα τότε τι είναι ;;;
http://justiceforgreece.wordpress.com/2013/01/20/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου