Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Μόντι προς Ιταλούς: "Αν δεν ήταν η κυβέρνησή μου, τώρα θα είχατε γονατίσει σαν τους Έλληνες που καίνε δένδρα και έπιπλα για να ζεσταθούν"!

Τη μη κολακευτική για τη χώρα μας άποψη ότι, έχουμε γονατίσει από την κρίση και καίμε ακόμη και έπιπλα για να ζεσταθούμε, εξέφρασε προς τους συμπατριώτες του χθες ο Μάριο Μόντι, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα εκτενώς ως παράδειγμα προς αποφυγή (μπαμπούλα θα μπορούσε να πει κανείς) για να....
εκθειάσει το "σημαντικό" έργο της δικής του κυβέρνησης και να κερδίσει πόντους στην εκλογική μάχη από τους Ιταλούς ψηφοφόρους. 

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην εκπομπή Ballarò, του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού «Rai Tre», ο Μόντι ανέφερεε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες, πλέον, έχουν γονατίσει. Αυτό, ακριβώς, θα συνέβαινε και στην Ιταλία, χωρίς την κυβέρνησή μου. Στην Αθήνα ο κόσμος καίει δέντρα και έπιπλα για να ζεσταθεί και η ατμοσφαιρική ρύπανση θυμίζει εκείνη του Λονδίνου, πριν έξι δεκαετίες» πρόσθεσε ο Μόντι, ενώ αναφέρθηκε και στους οικονομικούς δείκτες της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «από το 2009 μέχρι το 2012 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20%, η ανεργία των νέων έφτασε το 57% και οι μισθοί υπέστησαν περικοπές του 32%».

Σε ό,τι αφορά στις προτεραιότητες του κυβερνητικού του προγράμματος, ο κ. Μόντι εξήγησε ότι αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός «πρόκειται να δραστηριοποιηθεί άμεσα για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών και γερουσιαστών κατά 50%, όπως και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου». Ενώ, σχολιάζοντας τον δεξιό του αντίπαλο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Μόντι τόνισε πως αν ο Καβαλιέρε κερδίσει, εκείνος θα του βγάλει το καπέλο, αλλά τις καταστροφικές συνέπειες θα τις υποστούν όλοι οι Ιταλοί, εκείνου συμπεριλαμβανομένου. Σύμφωνα με τον κ. Μόντι «η χώρα του δεν θα πρέπει να εγκρίνει, φέτος, νέα, έκτακτα οικονομικά μέτρα, διότι ο στόχος της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού μπορεί και να μην επιτευχθεί απόλυτα, όταν η όλη οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται».

Ο Μάριο Μόντι, τέλος, επανήλθε στον παραλληλισμό της Ιταλίας με την Ελλάδα λέγοντας: «Μετά από τόσες θυσίες που κάναμε, για να μην φτάσουμε στο σημείο της Ελλάδας, θα αφήνατε την πατρίδα μας στα χέρια του Μπερλουσκόνι, της Λέγκα ή και της Αριστεράς;».

http://www.lykavitos.gr/2013/01/blog-post_5308.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου