Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2012: Νέα Windows, iPad 3, Blackberry και ultrabooks

Τα στοιχήματα του 2012 για τις εταιρείες τεχνολογίας
Τα νέα Windows 8, οι καινούριες φορητές προτάσεις της Apple (iPad 3, iPhone 5), οι επόμενες κινήσεις της Nokia και της Blackberry, είναι ορισμένα από τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν το χώρο της τεχνολογίας το 2012. Παράλληλα, αναμένεται να είναι η χρονιά όπου το κινητό τηλέφωνο θα εξελιχθεί και σε συσκευή διεκπεραίωσης συναλλαγών, οι συσκευές θα αποκτήσουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες δικτύωσης και πρόσβασης στο dιαδίκτυο, ενώ αναμένουμε τους φορητούς υπολογιστές να γίνουν περισσότερο ελαφρείς και λεπτοί.
Νέα Windows
Μία πρώτη γεύση του τι θα δούμε μέσα στο 2012 θα πάρουμε στις 10 Ιανουαρίου όταν......
και ανοίγει τις πόρτες η CES, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας παγκοσμίως.
Εκεί η Microsoft αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα Windows 8, την επόμενη έκδοση του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος, το οποίο αναμένεται να υποστηρίζει πλήρως οθόνες αφής, επιδιώκοντας να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή. Βέβαια, τα Windows 8 μάλλον θα είναι διαθέσιμα το Φθινόπωρο, αλλά σίγουρα θα είναι από τα κύρια αντικείμενα συζήτησης της χρονιάς, όπως και η προσπάθεια της Microsoft να ενισχύσει την παρουσία της στους χώρους των smartphones και των tablets όπου κυριαρχούν η Apple και η Google. Σε αυτήν την προσπάθειά της, σημαντικό ρόλο παίζει η Nokia, η οποία καλείται να δείξει μέσα στο α' τρίμηνο αν τα νέα προϊόντα της μπορούν να ανταγωνιστούν τα smartphones της Apple, της Samsung και των υπόλοιπων μεγάλων «παικτών».
iPad 3
Μέσα στο α' τρίμηνο αναμένεται να δούμε και την επόμενη έκδοση του iPad, του tablet της Apple που δημιούργησε μία νέα κατηγορία συσκευών, η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Το 2012 εκτιμάται ότι θα είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για την μετά-Τζομπς εποχή της Apple, η οποία πιθανότατα στα μέσα της χρονιάς θα παρουσιάσει το νέο iPhone και ενδεχομένως και την πρώτη τηλεόρασή της.
Η είσοδος στο χώρο της τηλεόρασης ίσως να είναι το μεγαλύτερο στοίχημα των τελευταίων για την αμερικανική εταιρεία. Ιδίως σε μία περίοδο όπου έχουμε αρχίσει πλέον να μιλάμε για «έξυπνες» τηλεοράσεις (smart TVs) όπως και γενικότερα, για συσκευές οι οποίες αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις τηλεοράσεις αλλά και στα ψυγεία και γενικότερα σε κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή.
Blackberry και ultrabooks
Μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις είναι ακόμη η δημιουργός του Blackberry, RIM αλλά και οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών. Η RIM καλείται να αποδείξει ότι η πλατφόρμα της μπορεί να αντέξει τον ανταγωνισμό του iPhone, του Android και των Windows Phone. Οι αναλυτές δεν δείχνουν να το πιστεύουν αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι οι φήμες για πιθανή εξαγορά της RIM από εταιρείες όπως η Microsoft και η Google έχουν πληθύνει.
Την ίδια στιγμή, οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών βλέπουν τα tablets να αποκτούν σημαντικό μερίδιο αγοράς. Η απάντηση της Intel, του μεγαλύτερου κατασκευαστή επεξεργαστών, ονομάζεται ultrabooks. Πρόκειται για εξαιρετικά λεπτούς, ελαφρείς και ισχυρούς φορητούς υπολογιστές που προσφέρουν ιδιαίτερη γρήγορη εκκίνηση.
Το 2012 είναι η χρονιά που τα ultrabooks θα δείξουν αν αποτελούν το επόμενο βήμα στους φορητούς υπολογιστές ή οι καταναλωτές αρχίζουν να στρέφονται σε εντελώς διαφορετικά μοντέλα χρήσης. ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου